HomeΚΟΣΜΟΣΒομβαρδίζεται το Χαλέπι: Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές τη νύχτα

Βομβαρδίζεται το Χαλέπι: Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές τη νύχτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες ώρες αφότου ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στο Χαλέπι αεροσκάφη ξεκίνησαν τον βομβαρδισμό των συνοικιών που είναι στον έλεγχο των ανταρτών, σύμφωνα με πληροφορίες μελών οργανώσεων αρωγής και ακτιβιστών.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία, ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ την έναρξη επιχείρησης κατά των ανατολικών συνοικιών της πόλης που ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι και οι οποίες βομβαρδίστηκαν σφοδρά χθες.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας στο ανατολικό Χαλέπι, Αμάρ αλ Σέμο, δήλωσε στο Reuters ότι πέντε πολεμικά αεροσκάφη πετούν επάνω από το Χαλέπι και θεωρεί ότι είναι ρωσικά.

Νέο κύμα βομβαρδισμών άρχισε τα ξημερώματα, έπειτα από τις σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις τη νύχτα. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αφανισμός», είπε. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν διάφορες περιοχές του Χαλεπίου τη νύχτα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση