HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Δώδεκα φιλιά»: το νέο τραγούδι του Ηρακλειώτη μουσικού Κώστα Γοντικάκη

«Δώδεκα φιλιά»: το νέο τραγούδι του Ηρακλειώτη μουσικού Κώστα Γοντικάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το νέο τραγούδι του Κώστα Γοντικάκη, του τόσο αξιόλογου καλλιτέχνη, στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας κόντρα στους χαλεπούς καιρούς. Εξυμνεί τον φύλακα – άγγελο του καθενός μας που διώχνει το κακό και φωτίζει τον δρόμο μας και μας ωθεί να «κόψουμε τα δεσμά» και να κατακτήσουμε το όνειρό μας.

«ΔΩΔΕΚΑ ΦΙΛΙΑ». Το νέο ανατρεπτικό και επίκαιρο τραγούδι του πασίγνωστου δημιουργού των επιτυχιών, Γιάννη Φρασέρη – ο οποίος υπογράφει τη μουσική – και της ανερχόμενης στιχουργού Φαίης Κωνσταντινίδου, η οποία έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Γιάννη Φρασέρη.

«ΔΩΔΕΚΑ ΦΙΛΙΑ». Με την χαρακτηριστική χροιά και την δύναμη ψυχής του Κώστα Γοντικάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=boEPHDgXkuk

Κυκλοφορεί από τη DUSTY RECORDS.

Μουσική: Γιάννης Φρασέρης

Στίχοι: Φαίη Κωνσταντινίδου

Ενορχήστρωση – Προγραμματισμός : Νίκος Αντωνάκης

mixing – mastering: Αντώνης Τζώρτζης

Εξώφυλλο-Γραφιστικά :Graphic Design • E. Volf

Λαούτο : Νίκος Αντωνάκης

Λύρα: Κώστας Γοντικάκης

Λάτρης της Κρητικής μουσικής

Ο Κώστας Γοντικάκης γεννήθηκε στο Τορόντο, Καναδά με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Σε ηλικία 11 ετών επέστρεψε με την οικογένειά του στην Κρήτη και παρέμεινε έως τα 13 του χρόνια και έπειτα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του για την κρητική μουσική και αυτό είχε ως συνέπεια να ξεκινήσει μαθήματα λύρας με το γνωστό δάσκαλο Σπύρο Σηφογιωργάκη, ο οποίος και τον καθοδήγησε .

Το 2008 εκπροσώπησε την Ελλάδα με το δήμο του Ρέντη σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής-χορού στην Κροατία το οποίο και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το 2009 εκπροσώπησε επίσης την Ελλάδα σε φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής στη Βουλγαρία.

Το 2012 μπαίνει στο χώρο της δισκογραφίας με το τραγούδι «Έρωτα εχθρέ» σε μουσική του ίδιου και σε στίχους Χρήστου Ρωσσίδη που κυκλοφόρησε από τη Melon Music.

Την ίδια χρονιά συνθέτει το τραγούδι »Κατά Βάθος» σε στίχους του Στέλιου Μαργωμένου με ερμηνευτεί τον Θάνο Μπόλλα. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ένα χασάπικο που παντρεύει αρμονικά τη λύρα με το μπουζούκι.

Το 2013 γεννιέται μια νέα συνεργασία με το ροκ συγκρότημα» ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ» όπου γράφει τη μουσική στο τραγούδι τους «Κυρά κι Αρχόντισσα», ένα τραγούδι για την πατρίδα μας ενώ στις 28 Οκτωβρίου του 2013 παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο »Η Μακεδονία κλαίει» σε σύνθεση του ίδιου και σε στίχους Σταμάτη Δημητρά. Την προώθηση του τραγουδιού καθώς και του ομώνυμο video clip ανέλαβε ο ΕΟΕ (Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων).

Διαφήμιση
Διαφήμιση