HomeΚΡΗΤΗΜε μεγάλη επιτυχία η Ποδηλατάδα στο Δήμο Χερσονήσου για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Με μεγάλη επιτυχία η Ποδηλατάδα στο Δήμο Χερσονήσου για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ποδηλατάδα στο Δήμο Χερσονήσου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 22α Σεπτεμβρίου, αλλά και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας [16-22.09.2016]. Το 2016 η εκστρατεία επικεντρώνεται στο θέμα «Έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα – μια επένδυση για την Ευρώπη».

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χερσονήσου επισημαίνονται τα εξής:

«Στη σημερινή εκδήλωση του Δήμου Χερσονήσου, συγκεντρώθηκαν πάνω από 60 Ποδηλάτες, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά θέματα, και  έδωσαν το παρόν με την υποστήριξη τους σε  όλες τις ‘βιώσιμες δράσεις’ που υλοποιεί ο Δήμος, αλλά και αναδεικνύοντας το ότι αποτελεί ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

imera xoris aftokinhto2

Ο Δήμος Χερσονήσου, στόχο έχει να θεσμοθετήσει την ποδηλατοπορεία ως μόνιμο μέτρο, ώστε  να λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο  τη σημερινή ημέρα, συμβάλλοντας ως Φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία, περιορίζοντας την κυκλοφορία των μηχανοκίνητων & ενθαρρύνοντας τη χρήση βιώσιμων μέσων μεταφοράς ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Με βάση της στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης, προβάλλουμε σήμερα το ποδήλατο ως  έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, που τουλάχιστον σε κοντινές αποστάσεις,  έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο λόγω της αειφορικής του διάστασης, όσο και του  θετικού αντίκτυπου  στην  υγεία κάθε πολίτη.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή τους στην ασφάλεια της εκδήλωσης,  την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ Ηρακλείου και το Cretan  Medicare Χερσονήσου που με την παρουσία τους, συνέβαλλαν δραστικά στην πρόληψη όλων των αστάθμητων παραγόντων.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Χορηγούς μας – τις εταιρίες ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. για τη χορηγία σε νερά και φρούτα, τη ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. για τα νερά,  τη Sweet and Fresh για τη χορηγία σε κρουασάν, τη ΦΗΜΗ – Ζηδιανάκης Α.Ε. για τη χορηγία σε νερά και χυμούς, την εταιρία Αντώνης Μουντράκης για τη δωρεάν διάθεση ποδηλάτων σ τους Δημότες. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύουν με  την αμέριστη υποστήριξη τους στην εν λόγω εκδήλωση,  την εταιρική κοινωνική ευθύνη τους, αλλά και την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μεγάλο ευχαριστώ  για τη ραδιοφωνική προβολή μας,  στο  Ράδιο Κρήτη, και τη φιλοξενία που μας προσέφεραν στην πρωινή εκπομπή του.

Χρήζει σπουδαιότητας να αναφέρουμε τη σημαντικότητα της διαρκούς υποστήριξης των Στελεχών του Δήμου στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, και συγκεκριμένα την Αντιδημαρχία Τουρισμού και Απασχόλησης, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Παραγωγής, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου, καθώς και το Τμήμα Προγραμματισμού και Εσωτερικού Ελέγχου,

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Γιάννη Λιονάκη, Πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α) για την ομιλία  που πραγματοποίησε,  αναφορικά με την Οδική Ασφάλεια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση