HomeΚΟΣΜΟΣNASA: Ετοιμάζει έκτακτη ανακοίνωση για «ευρήματα-έκπληξη» στο δορυφόρο «Eυρώπη»

NASA: Ετοιμάζει έκτακτη ανακοίνωση για «ευρήματα-έκπληξη» στο δορυφόρο «Eυρώπη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η NASA φαίνεται πως έχει να ανακοινώσει κάτι εντυπωσιακό σχετικά με τον δορυφόρο του πλανήτη Δία, «Ευρώπη», στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

Κατά την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση της, η NASA αποκάλυψε πως: «Οι αστρονόμοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα από μια μοναδική εκστρατεία παρατήρησης της Ευρώπης, η οποία οδήγησε σε αποτελέσματα που προκαλούν έκπληξη και μπορεί να αφορούν την ύπαρξη ενός ωκεανού κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης».

Η ανακοίνωση, όπως είναι φυσικό, ξεσήκωσε θύελλα θεωριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η «Ευρώπη» θεωρείται από τα πιθανότερα μέρη στο ηλιακό μας σύστημα, όπου θα μπορούσε να βρεθεί εξωγήινη ζωή, καθώς αστροβιολόγοι θεωρούν πως είναι πιθανό να ζουν οργανισμοί στον ωκεανό της.

Ωστόσο, η NASA έσπευσε να καταρρίψει κάποιες από τις πιο ακραίες θεωρίες, τονίζοντας πως τα νέα ευρήματα σίγουρα δεν αφορούν την εύρεση εξωγήινης ζωής.

Η «Ευρώπη» είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δορυφόρος του πλανήτη Δία και παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως κάτω από το παγωμένο περίβλημα του δορυφόρου, φαίνεται να υπάρχει ωκεανός και κατ’ επέκταση ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση