HomeΥΓΕΙΑΚινδυνεύει με… λουκέτο η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Κινδυνεύει με… λουκέτο η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι κ. Σπύρος Δανέλλης αναδεικνύοντας την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ και συγκεκριμένα στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Ειδικότερα, ο βουλευτής τονίζει την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης του Υπουργού καθώς οι συμβάσεις των εργαζομένων στο συγκεκριμένο τμήμα λήγουν σύντομα και ως εκ τούτου, αν δεν ανανεωθούν εγκαίρως, απειλείται με κλείσιμο η μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης, ο κ. Δανέλλης επισημαίνει την αναγκαιότητα ενδεδειγμένης και ορθολογικής παρέμβασης του Υπουργείου για την αποκατάσταση τόσο των εργαζομένων, όσο των προβλημάτων των δομών υγείας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ισότιμη παροχή αξιόπιστης και ολοκληρωμένης νοσοκομειακής περίθαλψης και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους πολίτες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κρίσιμες προβλέπονται οι συνέπειες στο τμήμα Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ λόγω της καθυστέρησης της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτή. Συγκεκριμένα, αν δεν ανανεωθούν έως τις 25 Σεπτεμβρίου οι συμβάσεις των δέκα εργαζομένων, οι οποίες λήγουν σύντομα, οδηγείται με βεβαιότητα σε κλείσιμο, σύμφωνα και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, η μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική Νοτίου Αιγαίου.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Ηρακλείου κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή καθότι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του.

Δεδομένου ότι η ευθύνη για την κρίσιμη αυτή κατάσταση στο τμήμα Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ, με άμεσο αντίκτυπο τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους, βαρύνει το Υπουργείο Υγείας.

Δεδομένου ότι οι εξαγγελίες για μόνιμες προσλήψεις συνολικά στις δημόσιες μονάδες Υγείας δεν υλοποιήθηκαν και συνεπώς με την Κοινωφελή Εργασία και με τους Επικουρικούς δεν διασφαλίζεται η επαρκής και με ασφάλεια λειτουργία των δομών υγείας στην Κρήτη.

Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε πανυγειονομική απεργία στις 6 Οκτωβρίου.

Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

  1. Ποιός ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε να ανανεωθούν εγκαίρως οι συμβάσεις των εργαζομένων και να μην οδηγηθεί σε κλείσιμο η μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική Νοτίου Αιγαίου;
  2. Με ποιο τρόπο προτίθεται να διαχειριστεί οικονομικούς πόρους ώστε να αποκατασταθεί ο τομέας της δημόσιας υγείας και να διασφαλιστεί η ισότιμη παροχή αξιόπιστης και ολοκληρωμένης νοσοκομειακής περίθαλψης και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους πολίτες;
Διαφήμιση
Διαφήμιση