HomeΚΡΗΤΗΜεγάλη η συμμετοχή στο “Αγαπάμε Ηράκλειο – Καθαρίζουμε την πόλη!”

Μεγάλη η συμμετοχή στο “Αγαπάμε Ηράκλειο – Καθαρίζουμε την πόλη!”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον συλλόγων, φορέων, αλλά και πολιτών, που δηλώνουν δυναμικά παρόν στη πρωτότυπη δράση που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, από τις 11το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με τίτλο: «Αγαπάμε Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι & καθαρίζουμε την πόλη!»

Μια δράση που αναμένεται να στείλει προς πάσα κατεύθυνση τα μηνύματα της συνεργασίας, του εθελοντισμού και της αγάπης για το Ηράκλειο, μαζί με το μήνυμα της καθολικής αντίδρασης προς όλους αυτούς που συστηματικά ρυπαίνουν την πόλη.

Οι προετοιμασίες της εκδήλωσης συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και συνεχείς συναντήσεις των εμπλεκομένων Αντιδημαρχειών Καθαριότητας, Παιδείας, Κοινωνικών Δομών, Εθελοντισμού και Τουρισμού, καθώς και των Προέδρων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι θα έχουμε μια πανστρατιά δυνάμεων που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή: Μέσω της σελίδας της δράσης στο Facebook, με τίτλο «Δήμος Ηρακλείου – Δράση Καθαριότητας». Μέσω του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini (τ. 6979346584) Μέσω του Δικτύου Εθελοντών Δήμου Ηρακλείου (υπ. κ. Ελένη Κυριακάκη, τ. 6974008680). Την ημέρα της δράσης, Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 11:00 π.μ., στο σημείο συγκέντρωσης που θα βρίσκεται κοντά τους.

Λίγα λόγια για τη δράση Η φιλοσοφία είναι απλή: Σκουπίζουμε όλοι μαζί την πόλη, την ίδια ημέρα, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, για 60’. Καθαρίζουμε τόσο τα κεντρικά σημεία (πάρκα – πλατείες) όσο και δρόμους στο κέντρο και τα προάστια, ο καθένας με δικά του μέσα (σκούπες φαράσια).

Οι οργανωμένοι φορείς, οι σύλλογοι, κλπ, συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των δημοτικών διαμερισμάτων και αναλαμβάνουν δράση, ενώ ο κάθε πολίτης, αναλαμβάνει να καθαρίσει έξω από τον χώρο του (σπίτι – κατάστημα).

Στη δράση πρωτοστατεί η υπηρεσία Καθαριότητας με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα και το προσωπικό, ενώ συμμετέχουν όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που πιάνουν σκούπες και φαράσια μοιρασμένοι σε όλο τον Δήμο. Μία ημέρα, Μία ώρα για να καθαρίσουμε την πόλη μας. Αξίζει η προσπάθεια!

Διαφήμιση
Διαφήμιση