HomeΚΟΣΜΟΣΧάος στη Β.Καρολίνα μετά τη δολοφονία Αφροαμερικανού -Κατεβάζουν στρατό στους δρόμους

Χάος στη Β.Καρολίνα μετά τη δολοφονία Αφροαμερικανού -Κατεβάζουν στρατό στους δρόμους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, κήρυξε την πόλη Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από τη δεύτερη νύχτα επεισοδίων που ξεκίνησαν λόγω του θανάτου ενός Αφροαμερικανού ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό.

Μετά τις διαδηλώσεις για το θανάσιμο πυροβολισμό του 43χρονου Αφροαμερικανού, οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης ενισχύθηκαν ωστόσο τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρά τραυματισμένος φέρεται να είναι και ένας διαδηλωτής, ο οποίος αρχικά θεωρούνταν νεκρός.

Η αστυνομία πάντως υποστηρίζει ότι ο διαδηλωτής πυροβολήθηκε στο κεφάλι από όπλο άλλου πολίτη και όχι αστυνομικού. Μονάδες της εθνοφρουράς, αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στην πόλη Σάρλοτ, της Βόρειας Καρολίνας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κοινωνικής αναταραχής και οι διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας.

Η αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης καθώς οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν φωτιές και έκλεισαν τους δρόμους.

Από την άλλη μία ομάδα επιχείρησε να εισβάλλει σε μαγαζιά προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Θύμα της οργής των διαδηλωτών έπεσε και ένας δημοσιογράφος του CNN στον οποίο επιτέθηκαν ενώ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση.

Από τα επεισόδια, παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστος ο αριθμός των τραυματιών, τα τοπικά Μέσα όμως κάνουν λόγο για 85 άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και αστυνομικοί.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση