HomeΚΡΗΤΗΠλήγμα στην εμπορία χασίς στην Κρήτη κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ.- “Έχασαν”το μέτρημα των δενδρυλλίων

Πλήγμα στην εμπορία χασίς στην Κρήτη κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ.- “Έχασαν”το μέτρημα των δενδρυλλίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχασαν το μέτρημα οι αστυνομικοί που συμμετείχαν χθες στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που στήθηκε στην περιοχή του Αντισκαρίου όσον αφορά στα δενδρύλλια χασίς, που καλλιεργούσε ένας 37χρονος μέσα σε θερμοκήπιο.

Μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, χωρίς να μπορούν να πιστέψουν ότι είχαν φτάσει τα περίπου 5.000 δενδρύλια, που βρίσκονταν μέσα στο πολύ καλό οργανωμένο θερμοκήπιο με τον πάνοπλο Αλβανό να κάνει το φύλακα.

Η “επιχείρηση” καλλιέργειας και εμπορίας χασίς είχε στηθεί κατά τ’άλλα με πολύ καλές προδιαγραφές, καθώς ήταν πλήρως οργανωμένη, αλλά όπως αποδείχτηκε στο τέλος… έβαλε “λουκέτο”, χάρη στην αποφασιστικότητα και την ευελιξία των αστυνομικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Και μπορεί βέβαια η επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. να έγκειται στο ότι εντόπισε τόσες χιλιάδες δενδρύλλια, γίνεται όμως ακόμη πιο σημαντική, διότι τα χασισόδεντρα δεν έμειναν “ορφανά”, αλλά συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης τους.

Αστυνομικοί αμέσως μετά την καταμέτρηση των χιλιάδων δενδρυλλίων, τα μετέφεραν με φορτηγά στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Μαζί και ο 37χρονος, ο οποίος ομολογουμένως, έπαθε σοβαρή “οικονομική ζημιά”, με την αποκάλυψη της φυτείας του, αν φανταστεί κανείς ότι από κάθε δενδρύλλιο, η αποκομιδή μπορεί να φτάσει και το ένα κιλό αποξηραμένο χασίς.

Άρα όταν μιλάμε για 5.000 δενδρύλλια, το εμπόρευμα που κατασχέθηκε φτάνει και τους 5 τόνους, ποσότητα που σε μικρό χρονικό διάστημα, θα ήταν έτοιμη προς πώληση.

Ο Αλβανός “φύλακας” της φυτείας βρισκόταν με το δάχτυλο στην σκανδάλη, έτοιμος για όλα…

Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και το τι επρόκειτο να ακολουθήσει, άφησε το όπλο και έγινε καπνός.

(φωτο αρχείου)

Διαφήμιση
Διαφήμιση