HomeΚΡΗΤΗΜετρούν τις πληγές τους οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου – Έκτακτη σύσκεψη

Μετρούν τις πληγές τους οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου – Έκτακτη σύσκεψη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αποτίμηση και ο καθορισμός της διαδικασίας  αποζημιώσεων από την χθεσινή χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα έκτακτα ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, με την συμμετοχή των: Μ. Τερζάκη Επόπτης Φυτικού Τομέα Νομού Λασιθίου, Ν. Δασκαλάκη Δ/ντης Περιφερειακού καταστήματος ΕΛΓΑ Κρήτης, Εμμ. Σμυρνάκη Πρόεδρος Αγρ. Συν. Ορ. Λασιθίου, Σ. Μπουτσάκη στέλεχος Αγρ. Συν. Ορ. Λασιθίου,  Μ. Κοντογιάννη στέλεχος Αγρ. Συν. Ορ. Λασιθίου.

3

Μετά την χθεσινή καταστροφική για τον πρωτογενή τομέα χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέλαβε άμεσα την πρωτοβουλία και κάλεσε σε σύσκεψη στο δήμο τα στελέχη του ΕΛΓΑ για αυτοψία. Στην συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, καθώς επίσης τα διαδικαστικά που πρέπει να ακολουθηθούν για την έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών. Στην σύσκεψη επιβεβαιώθηκε πλήρως η ολική καταστροφή στα οπωροκηπευτικά και στις δενδρώδεις καλλιέργειες του δήμου.

2 (1)

Η διαδικασία για την υποβολή των αποζημιώσεων ξεκινάει άμεσα, και καλούνται οι πληγέντες δικαιούχοι αγρότες για αποζημίωση να καταθέσουν τις αιτήσεις του εντός 15 ημερολογιακών ημερών. Δικαίωμα αποζημίωσης έχουν οι καλλιεργητές οι οποίοι έχουν ασφαλίσει τις καλλιέργειες τους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση