HomeΚΟΣΜΟΣΛύση του Κυπριακού «χωρίς έξωθεν πίεση» υποστηρίζει η Μόσχα

Λύση του Κυπριακού «χωρίς έξωθεν πίεση» υποστηρίζει η Μόσχα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Χωρίς πίεση έξωθεν», όπως αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, η Μόσχα υποστηρίζει μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Κυπριακό προς το συμφέρον και των δυο κοινοτήτων της Κύπρου. Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε σήμερα με αφορμή την χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντήθηκαν στο περιθώριο της 71ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συζήτησαν τρέχοντα διμερή θέματα και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της ρωσο-κυπριακής συνεργασίας. Όπως σημειώνεται, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά διεθνή προβλήματα, περιλαμβανομένων των σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ και της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η ρωσική πλευρά επαναβεβαίωσε την αμετάβλητη θέση της για τη διευθέτηση του Κυπριακού, ότι δηλαδή είναι δεσμευμένη σε μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος προς το συμφέρον και των δυο κοινοτήτων της Κύπρου και χωρίς πίεση έξωθεν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση