HomeΚΟΣΜΟΣΣυνελήφθη στη Γερμανία 16χρονος Σύρος που έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Συνελήφθη στη Γερμανία 16χρονος Σύρος που έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο 16χρονος Σύρος, που συνελήφθη σε ξενοδοχείο προσφύγων κοντά στην Κολονία, είχε επαφή με κάποιον που είχε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό προέκυψε από την αρχική έρευνα, σύμφωνα με την αστυνομία. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ο έφηβος, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές φαίνεται πως ριζοσπαστικοποιήθηκε πρόσφατα, σχεδίαζε κάποια επίθεση.

Την Τρίτη, η αστυνομία στην Κολονία έκανε λόγο για αρχική εκτίμηση που υποδείκνυε «σοβαρή απειλή», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Μία αξιολόγηση του κινητού τηλεφώνου του δείχνει επαφές με πρόσωπο που ζει στο εξωτερικό και έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωσή της.

Η Γερμανία είναι σε υψηλό συναγερμό, μετά από τις επιθέσεις στη Γαλλία και το Βέλγιο φέτος και οι Γερμανοί φοβούνται ότι η εισροή περίπου 1 εκατ. προσφύγων πέρυσι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Τον Ιούλιο, θυμίζει το Reuters, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις στη Βαυαρία. Αυτό το μήνα η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις Σύρους, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που έφτασαν στη Γερμανία μέσω του δικτύου λαθροδιακίνησης τζιχαντιστών, χάρη στο οποίο έφτασαν στη Γαλλία οι μαχητές που έκαναν τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση