HomeΚΟΣΜΟΣΟ πατέρας Μπους είπε ότι θα ψηφίσει Χίλαρι Κλίντον -Σοκ στη χώρα

Ο πατέρας Μπους είπε ότι θα ψηφίσει Χίλαρι Κλίντον -Σοκ στη χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους θα ψηφίσει την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, όπως και πολλοί άλλοι Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι που αντιπαθούν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Την απίστευτη αποκάλυψη έκανε η Κάθλιν Κένεντι Τάουνσεντ, κόρη του πρώην γερουσιαστή Ρόμπερ Κένεντι, προκαλώντας αίσθηση σε όλη τη χώρα. Η Κάθλιν Κένεντι, μάλιστα, ανέβασε την είδηση στη σελίδα της στο Facebook, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου σχολίασε την αποκάλυψη λέγοντας ότι η ψήφος είναι μυστική και ότι ο πρώην πρόεδρος δεν πρόκειται να κάνει δηλώσεις για την προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κανείς δεν αμφιβάλλει πλέον ότι ο Τραμπ έχει δυσαρεστήσει όλους τους Ρεπουμπλικανούς αξιωματούχους. Αλλά ο πατέρας Μπους έχει κι έναν επιπλέον λόγο να αντιπαθεί τον υποψήφιο του κόμματός του: έβγαλε από την κούρσα τον γιο του Τζεμπ Μπους και τον εξευτέλισε στην προεκλογική εκστρατεία.

Ταυτόχρονα, πολλές φωνές έχουν υψωθεί μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εναντίον του δισεκατομμυριούχου Τραμπ, χωρίς πάντως να φτάσουν στο σημείο να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν την Κλίντον. Ο Ρεπουμπλικανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δεν θέλησε να σχολιάσει όσα κάποιοι χάκερς αποκάλυψαν στο μέιλ του, όπου έγραφε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «εθνική ντροπή» και «διεθνής παρίας».

Αλλά και ο Ρεπουμπλικανός πρώην υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, σε ένα άρθρο-καταπέλτη που έγραψε στη Wall Street Journal στις 16 Σεπτεμβρίου, αποκάλεσε τον Τραμπ «χαμένη περίπτωση» και «χαμένον στην άγνοια».

Ολα τα παλιά στελέχη των ρεπουμπλικανικών κυβερνήσεων, τα οποία είχαν συμμετάσχει στον πόλεμο του Ιράκ, απομακρύνονται από την εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ. Τον κατηγορούν ότι έχει μια πάρα πολύ περιορισμένη εικόνα του κόσμου και μόνο σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος της εξωτερικής πολιτικής.

Ο Ρεπουμπλικανός Paul Wolfowitz, ο αμφιλεγόμενος «αρχιτέκτονας» της εισβολής στο Ιράκ, δήλωσε τον περασμένο Αύγουστο στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι «θα αναγκαστεί» ίσως να ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον, ώστε να κλείσει τον δρόμο στον Τραμπ.

Αλλά και ο Richard Armitage, ένα άλλο επίλεκτο μέλος της ομάδας Μπους που στήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ, έχει δηλώσει από καιρό τη στήριξή του στην υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ωστόσο, η καχυποψία απέναντι στον Τραμπ δεν περιορίζεται μόνο στα «γεράκια» των Ρεπουμπλικανών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Brent Scowcroft, ο οποίος έπαιξε ρόλο δίπλα στον πατέρα και στον γιο Μπους, βρίσκεται απέναντι στον δισεκατομμυριούχο υποψήφιο.

Τον περασμένο Αύγουστο, 50 υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών και των μυστικών υπηρεσιών, Ρεπουμπλικανοί, όπως ο Michael Hayden (πρώην διευθυντής της CIA), ο James Jeffrey, η Meghan O’Sullivan και ο John Negroponte, συνυπέγραψαν ένα κείμενο στο οποίο δήλωναν ότι ο κ. Τραμπ όχι μόνο δεν έχει τα προσόντα για να είναι επικεφαλής του στρατού και της εξωτερικής πολιτικής, αλλά αντιπροσωπεύει και έναν «κίνδυνο» για τις ΗΠΑ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση