HomeΚΡΗΤΗΤις πληγές του μετρά και ο Δ. Χερσονήσου στις καλλιέργειες… από τη χαλαζόπτωση

Τις πληγές του μετρά και ο Δ. Χερσονήσου στις καλλιέργειες… από τη χαλαζόπτωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Χερσονήσου υπέστη σημαντικές ζημιές από τη χθεσινή χαλαζόπτωση σε ορισμένες περιοχές του Δήμου.

Από επιτόπιες επισκέψεις, ζημιές μέχρις στιγμής έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Μαλίων, Μοχού, Σταλίδας και στα χωριά της Λαγκάδας, κυρίως σε καλλιέργειες ελαιοδένδρων, κηπευτικών και μπανάνας.

ΧΑΛΑΖΙ ΜΑΛΙΑ1 001 (4) 1

Μετά από αυτοψία που διενήργησε, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, παρουσία του Αντιδημάρχου Μαλίων κ. Εμμανουήλ Κουλούρα, έγινε αναγγελία των ζημιών από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Κλιμάκιο από γεωπόνους του Υποκαταστήματος Ηρακλείου του ΕΛΓΑ περιόδευσε σήμερα στο Δήμο Χερσονήσου για μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που έλαβαν χώρα.

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Χερσονήσου, ζητά επιτακτικά την ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων Δημοτών.

Ο Δήμος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πληγέντες αγρότες συνδράμοντας στην άμεση σύνταξη των απαραιτήτων δηλώσεων.

ΧΑΛΑΖΙ ΜΑΛΙΑ1 001 (5) 1

Τις επόμενες μέρες οι παραγωγοί των περιοχών που επλήγησαν θα ενημερωθούν για την διαδικασία υποβολής των Δηλώσεων Ζημίας που υπέστησαν.

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα και το μέγεθος της απώλειας του αγροτικού εισοδήματος που σε χαλεπούς καιρούς χάνεται από τους αγρότες παραγωγούς μας, ο Δήμος θα συνδράμει στο μέγιστο δυνατό με τις υπηρεσίες του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση