HomeΚΡΗΤΗΚαταδικάζουν τις ρατσιστικές πρακτικές στους πρόσφυγες

Καταδικάζουν τις ρατσιστικές πρακτικές στους πρόσφυγες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου καταδικάζει τις ρατσιστικές πρακτικές και αλληλεγγύης στους προσφυγες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων μαθητών Δήμου Ηρακλείου με αφορμή τις αντιδράσεις που προέκυψαν από μεμονωμένους Συλλόγους Γονέων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων καταδικάζει τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες τέτοιων πρακτικών, όπως και συνολικά την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας που επιχειρείται από το δήμαρχο Ωραιοκάστρου και κάποια Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων  Γονέων της περιοχής.

Η προσπάθεια  να εκμεταλλευτούν το δράμα χιλιάδων προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης , αλλά και τις τεράστιες ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης για το Προσφυγικό , που συμφωνεί και υπογράφει τις σχετικές  αποφάσεις της ΕΕ,  για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να δώσουν μια πλαστή μεσαιωνική εικόνα για τους απλούς ανθρώπους της περιοχής πρέπει να τύχει  συνολικής καταδίκης από όλο το γονεϊκό κίνημα, τους εργαζόμενους και ανέργους, τους απλούς ανθρώπους του λαού, που αγκάλιασαν με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς τους ξεσπιτωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη λεηλασία των χωρών τους πρόσφυγες.

Η Ένωση καταγγέλλει αυτούς που εξωθούν ανθρώπους στην προσφυγιά. Τα αίτια που δημιουργούν την προσφυγιά είναι οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι , που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής , της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο των μεγάλων συμφερόντων και του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις όπως η Ρωσία.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υπόλογη για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα γκέτο της εξαθλίωσης και της βρώμας. Έχει ευθύνη γιατί ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για τη συμφωνία της με τις Συνθήκες Σένγκεν και τους Κανονισμούς του Δουβλίνου, που κρατούν όμηρους χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα και δεν τους αφήνουν να προωθηθούν στις χώρες επιλογής τους.

Όλοι εμείς που αντιμετωπίζουμε τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής  κρίσης οφείλουμε να σηκώσουμε ανάστημα. Να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες με κάθε τρόπο.

Να απαιτήσουμε τη δημιουργία δημόσιων ανοιχτών χώρων προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης με στόχο την προετοιμασία των προσφύγων για τη συνέχιση του ταξιδιού τους στη χώρα που επιθυμούν.

Ταυτόχρονα να απαιτήσουμε:

– Εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: Εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες.

– Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ.

– Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες.

– Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για τα παιδιά με εμβολιασμούς και εξετάσεις.

Όχι στις  εθνικιστικές κορόνες και τις ρατσιστικές κραυγές μίσους.

Ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Μόρφωση για όλα τα προσφυγόπουλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση