HomeΚΡΗΤΗΗράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες: Παρέμβαση για τα δημοτικά έργα

Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες: Παρέμβαση για τα δημοτικά έργα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα δημοτικά έργα και τις συμβάσεις τους που έγιναν επί της θητείας της αναφέρεται σε παρέμβαση της η δημοτική παράταξη “Ηράκλειο-Ανοιχτοί Ορίζοντες”.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

“Αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του κ.Λαμπρινού, για την πρόοδο των εκτελούμενων έργων με την οποία παραδέχεται ότι παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Γιάννη Κουράκη 30 συμβασιοποιημένα έργα για τα οποία πανηγυρίζει ότι … κατάφερε να ολοκληρώσει μερικά μόλις απ’ αυτά, στον τρίτο χρόνο θητείας της.

Οι δημότες δεν ξεχνούν ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή εργαζόμασταν ακατάπαυστα μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας, προκειμένου να παραδώσουμε στη νέα Δημοτική Αρχή, όχι μόνο αυτά τα συμβασιοποιημένα έργα ,αλλά και μεγάλο αριθμό ώριμων έργων και μελετών την εξέλιξη των οποίων αναμένουμε……..

Αποτελεί λοιπόν τουλάχιστον πρόκληση και είναι επικοινωνιακά προκλητικό να μιλάει η σημερινή Δημοτική Αρχή για έργα που δεν είχαν ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2014, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι μόλις τότε είχαν συμβασιοποιηθεί. Προκαλεί ακόμη απορία η εκφραζόμενη ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής , για την «έγκαιρη και χωρίς επιπλέον κόστος» όπως αναφέρει, επί των ημερών της πρόοδος των έργων, όταν για παράδειγμα, έργα κεντρικά, όπως εκείνο της Ανάληψης μετρά τουλάχιστον ΟΚΤΩ παρατάσεις της προθεσμίας ολοκλήρωσης του.

Για να μην αναφερθούμε βέβαια και στις περιπτώσεις απένταξης έργων λόγω καθυστερήσεων ή παραλείψεων στην προώθηση τους ,όπως η Κοινωνική Δομή στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αλλά και στη στασιμότητα που παρατηρείται στη δημοπράτηση καίριων ώριμων έργων στο κέντρο και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου.

»Kαλά τα φαρδιομάνικα» λοιπόν, »μα τα φορούν παπάδες ,»συνηθίζει να λέει ο λαός…”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση