HomeΣΠΟΡΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΟΚ 1-2

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΟΚ 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ατσαλάκωτος έφυγε από την Τρίπολη ο ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουλούρη, ο οποίος σκόραρε δις σε διάστημα τριών λεπτών (22′, 24′) επιβλήθηκαν με 2-1 του Αστέρα, που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 45′ μετά την αποβολή του Μπέρτου και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 62′ με πέναλτι του Ιωαννίδη.

Ο τίτλος που μπορεί να αποδοθεί για το παιχνίδι είναι: «Η δικαίωση του Ιβιτς». Η απόφαση του Σέρβου τεχνικού να αφήσει στον πάγκο τον Στέφανο Αθανασιάδη και να χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Ευθύμη Κουλούρη μπορεί να προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, παράλληλα, όμως, αποδείχθηκε… μαγική, καθώς ο 20χρονος στράικερ δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό τον προπονητή του με τα δύο τέρματα που πέτυχε, το δεύτερο ίσως το πιο όμορφο της αγωνιστικής.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πάντως, δεν ήταν το μόνο πρόσωπο (δυστυχώς) που άφησε το στίγμα του στο γήπεδο της αρκαδικής πρωτεύουσας. Σε ένα ακόμη ματς η διαιτησία βρέθηκε στο προσκήνιο, με τον Αλέξανδρο Αρετόπουλο, αυτή την φορά, να κάνει… αισθητή την παρουσία του.

Ο ρέφερι του συνδέσμου Τρικάλων δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι υπέρ του Αστέρα στο 31΄ σε ανατροπή του Φαρίνια από τον Τζαβέλλα, ενώ στις καθυστερήσεις του ματς «σήκωσε το γήπεδο στο πόδι».

Αφού αρχικά έδωσε φάουλ υπέρ των γηπεδούχων σε πιάσιμο της μπάλας με τα χέρια από τον Μπίσεσβαρ, στη συνέχεια κι αφού πέρασε τουλάχιστον ένα λεπτό, πήρε την απόφασή του πίσω και τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μανόλη Μπέρτο (για φάουλ πάνω στον άσο του ΠΑΟΚ).

Η απόφαση του ρέφερι προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των Αρκάδων, όλος ο πάγκος μπήκε στο γήπεδο και για δύο-τρία λεπτά η κατάσταση πήγε να ξεφύγει.

Το ματς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ουσιαστικά κρίθηκε στα πρώτα 45 λεπτά με τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ και την αποβολή του Μπέρτου.

Οι Θεσσαλονικείς «έπιασαν από το λαιμό» τους γηπεδούχους από τα πρώτα λεπτά και στο 22΄ άνοιξαν στο σκορ με το κοντικό πλασέ του Κουλούρη που πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Κοσίτσκι σε σουτ του Ροντρίγκες.

Δύο λεπτά μετά και πάλι από σέντρα του Ροντρίγκες ο Κουλούρης πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής με μονοκόματο σουτ. θα μπορούσε να μειώσει ο Αστέρας στο 32΄ με την κεφαλιά του Τσουκαλά που απομάκρυνε σωτήρια ο Σακχόφ.

Προφανώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ πίστεψαν ότι με το υπέρ τους 2-0 και το αριθμητικό πλεονέκτημα θα έκαναν «περίπατο» στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, συνέβη εντελώς το αντίθετο.

Οι γηπεδούχοι μη έχοντας να χάσουν τίποτα τα έπαιξαν όλα για όλα και στο 62΄ ξαναμπήκαν στο ματς με το πέναλτι του Ιωαννίδη (το κέρδισε ο Ιγκλέσιας από μαρκάρισμα του Βαρέλα).

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν, πάντως, δεν απέφυγαν τη δεύτερη σερί ήττα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ στο 77΄ με τη βολίδα του Ροντρίγκες να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Κίτρινες:
Μπέρτος – Τζαβέλλας, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκες, Μυστακίδης

Κόκκινες: 45΄ Μπέρτος (δεύτερη κίτρινη)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάκης Χάβος): Κοσίτσκι, Μπέρτος, Γιαννούλης, Σέφι, Κουρμπέλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (83΄ Χαμντανί), Τσιλιανίδης (46΄ Ιγκόρ Σίλβα), Φαρίνια (72΄ Μάσα), Καλτσάς, Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο (46΄ Κίτσιου), Λέο Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Κάνιας, Σακχόφ, Μπίσεσβαρ (88΄ Περέιρα), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες (77΄ Μυστακίδης), Κουλούρης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση