HomeΚΡΗΤΗΣε ύφεση η φωτιά στον Σωματά Ρεθύμνου – Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σε ύφεση η φωτιά στον Σωματά Ρεθύμνου – Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ύφεση βρίσκεται από τις 6 το απόγευμα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή του Σωματά Δήμου Ρεθύμνου. Οι πυροσβέστες μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και με τη συνδρομή των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων που κινητοποιήθηκαν προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση κατάφεραν να «πιάσουν» τη φωτιά που μαινόταν ανεξέλεγκτη για τρεις περίπου ώρες.

Στη μάχη με τις φλόγες έχει ριχθεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ενισχύθηκε το απόγευμα και με πυροσβέστες από τα Χανιά και το Ηράκλειο. Συνολικά στην επιχείρηση της πυρόσβεσης συμμετέχουν 42 πυροσβέστες με 20 πυροσβεστικά οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και εθελοντές, ενώ κινητοποιήθηκαν και υδροφόρα οχήματα του Δήμου Ρεθύμνης. Συνεχείς ήταν και οι ρίψεις νερού από τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στη μία το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο όπου η πρόσβαση των οχημάτων είναι αδύνατη. Οι φλόγες καταστρέφουν κυρίως χαμηλή βλάστηση, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση