HomeΚΡΗΤΗΣτους δρόμους οι εργαζόμενοι στην έρευνα στο Ηράκλειο

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην έρευνα στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκέντρωση αλληλεγγύης διοργανώνει ο Σύλλογος Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου μεθαύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια στο Ηράκλειο, με αφορμή την ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της επιστημονικής έρευνας.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Μέσα στην ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της επιστημονικής έρευνας, το Νοέμβρη του 2015 ιδρύθηκε στο Ηράκλειο το πρώτο κλαδικό σωματείο που καλύπτει τον κόσμο που δουλεύει στο χώρο της έρευνας: ο Σύλλογος Ερευνητών/Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου (ΣΕΕΕΗ).

Μέλη του σωματείου μπορούν να γίνουν όσοι συμμετέχουν ενεργά στην επιστημονική ερευνητική δραστηριότητα στο Ηράκλειο (μεταδιδακτορικοί ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί ερευνητές, τεχνικοί κλπ), οι οποίοι είναι αυτοί που κουβαλάνε το κύριο βάρος της έρευνας και των επιστημονικών δημοσιεύσεων. Μεγάλο μέρος αυτών εργάζονται με όρους μεγάλης επισφάλειας, με συμβάσεις έργου και όχι εργασίας ή απλήρωτοι και ανασφάλιστοι.

Πρόσφατα κατατέθηκε αίτημα ανακοπής της λειτουργίας μας από το Σύλλογο Ερευνητών του ΙΤΕ (ΣΥΛΕΡ). Μέλη αυτού του συλλόγου είναι οι εκλεγμένοι ερευνητές βαθμίδας του ΙΤΕ, οι οποίοι λειτουργούν ως προϊστάμενοί μας. Το βασικό επιχείρημα του ΣΥΛΕΡ είναι ότι νομικά δεν έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τη λέξη «ερευνητής» και καταλήγει στο αίτημα παύσης της λειτουργίας μας και διαγραφής μας από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Εμείς αναφερόμαστε στην εργασιακή μας ιδιότητα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση του εργασιακού κλάδου των ερευνητών σε όλες τις βαθμίδες της έρευνας και να διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα ώστε κανένας εργαζόμενος στην έρευνα να μην μένει απλήρωτος και ανασφάλιστος”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση