HomeΚΟΣΜΟΣΤρόμος στη Νέα Υόρκη από εκρηκτικό μηχανισμό σε κάδο απορριμμάτων

Τρόμος στη Νέα Υόρκη από εκρηκτικό μηχανισμό σε κάδο απορριμμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκρηκτικός μηχανισμός σε κάδο απορριμμάτων φαίνεται ότι ήταν αυτός που προκάλεσε τον τραυματισμό 29 ανθρώπων, ανάμεσά στους οποίους και ένα παιδί 8 ετών το βράδυ του Σαββάτου στην καρδιά του Μανχάταν.

Αξιωματικός της αστυνομίας που μίλησε στον Guardian επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή Τσέλσι λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ (τοπική ώρα) προκλήθηκε από μια συσκευή σε κάδο απορριμμάτων.

Νωρίτερα CNN και MSNBC μετέδωσαν ότι σε κάμερα ασφαλείας έχει καταγραφεί άνδρας να αφήνει κάτι στον κάδο απορριμμάτων έξω από κατάστημα με υαλικά στην 23η οδό ανάμεσα στην 6η και την 7η λεωφόρο.

Yorkh

Την ίδια ώρα ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε απόσταση λίγων οικοδομικών τετραγώνων από το σημείο της πρώτης έκρηξης εντοπίστηκε μια καλωδιωμένη χύτρα.

Σύμφωνα με το CNN που δημοσίευσε μια εικόνα της χύτρας ταχύτητας, μέσα από τη συσκευή φαίνεται να βγαίνουν καλώδια ενώ στην εξωτερική της πλευρά φαίνεται να είναι κολλημένη με μονωτική ταινία μια συσκευή που μοιάζει με κινητό τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση με χύτρα ταχύτητας ήταν αυτή που είχε σημειωθεί στον μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το τι και αν περιεχόταν μέσα στη χύτρα ταχύτητας.

Είχε προηγηθεί έκρηξη στο Νιού Τζέρσεϊ

Ώρες νωρίτερα το Σάββατο στο Νιού Τζέρσεϊ είχε εκραγεί βόμβα σε κάδο απορριμμάτων σε ένα σημείο κατά μήκος της διαδρομής ενός προγραμματισμένου αγώνα δρόμου, ο οποίος ματαιώθηκε αμέσως μετά.

Ο Ντέ Μπλάζιο, πάντως, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη σύνδεση των δύο γεγονότων».

Για όσα συμβαίνουν στη Νέα Υόρκη ενημερώνεται ο Μπαράκ Ομπάμα. Η Χίλαρι Κλίντον από την πλευρά της τήρησε στάση αναμονής περιμένοντας περισσότερες πληροφορίες ενώ αντίθετα ο Ντόναλντ Τραμπ 45 λεπτά μετά την έκρηξη μίλησε για «βόμβα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση