HomeΣΠΟΡΒέροια ΑΕΚ 0-2

Βέροια ΑΕΚ 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τάσος Μπακασέτας πήρε από το χέρι την ΑΕΚ και την οδήγησε στη νίκη με 2-0 στη Βέροια επί της τοπικής ομάδας. Σκόρερ του πρώτου γκολ, δημιουργός του δευτέρου ενώ είχε και σουτ στο δοκάρι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ενωσης η οποία όμως έχασε τον Αλμέιδα. Καλές στιγμές και οι γηπεδούχοι.

Ο Άκης Γεωργίου γράφει από τη Βέροια για το τούβλο του Τάσου Μπακασέτα στο πρώτο ημίχρονο και το γκολ του Ρόναλντ Βάργκας λίγο πριν το φινάλε ήταν αρκετά για να δώσουν στην ΑΕΚ τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, ωστόσο η «Ένωση» θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς και πολύ νωρίτερα.

Η ΑΕΚ έκανε το δύο στα δύο στη Βέροια δείχνοντας χαρακτήρα και στην επαρχία περνώντας με σχετική άνεση το εμπόδιο της τοπικής ομάδας, βάζοντας άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι και ούσα… συνεπής ως προς την ταμπακιέρα.

Η «Ένωση» μπήκε μουδιασμένη στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τη Βέροια αλλά σιγά-σιγά ίσιωσε την κατάσταση στο πρώτο μέρος, κυκλοφορώντας καλύτερα τη μπάλα μπροστά και βρίσκοντας κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες. Η «Ένωση» είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος με Μάνταλο και Μπακασέτα, ενώ ο τελευταίος (με απευθείας εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο πρώτος) κατάφερε να ξεκλειδώσει τη Βέροια και να δώσει το προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους» με ένα συστημένο… τούβλο που δεν κατάφερε να σταματήσει ο Λόπεζ.

Το γκολ-φάουλ του Μπακασέτα ήταν το πρώτο του επίσημο τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΚ. Το έψαχνε αρκετό καιρό (από τους αγώνες με τη Σεντ Ετιέν και κάποια φιλικά), στη Βέροια του βγήκε και άνοιξε λογαριασμό.

Βέβαια υπήρξαν και άσχημα αφού αντικαταστάθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αναγκαστικά λόγω τραυματισμού ο Ούγκο Αλμέιδα. Ο Τιμούρ έβαλε στη θέση του Πορτογάλου τον Βάργκας λίγο πριν βγει το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με κάπως… χαμένα πατήματα -όπως και στο πρώτο- και σιγά-σιγά ανέβαζαν το ρυθμό τους, ωστόσο το αρνητικό -στο μεσοαμυντικό κομμάτι- είναι ότι έδωσαν κάποιες ευκαιρίες στον αντίπαλο να ισοφαρίσει, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή και με τον Καπετάνο να παλεύει ανάμεσα στα στόπερ.

Ο Κετσπάγια μετά την αποχώρηση του Αλμέιδα αποφάσισε να παίξει χωρίς σέντερ φορ κρατώντας τον Μπακασέτα σε όλη τη διάρκεια του ματς και αφήνοντας τους Πέκχαρτ-Αραβίδη στον πάγκο, γεγονός που έχει κι αυτό τη σημειολογική σημασία του. Σε όλο το δεύτερο μέρος η «Ένωση» έψαξε τις φάσεις για να τελειώσει το ματς, κάτι που κατάφερε λίγο πριν το φινάλε με τον Βάργκας να νικάει σε δεύτερο χρόνο τον Λόπεζ και να «κλειδώνει» το διπλό, αφού η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς πολύ νωρίτερα. Μεγάλη και η συνεισφορά του Πατίτο ο οποίος έκανε… πλάκα στην αριστερή πλευρά και δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για να γίνει η ομάδα του επικίνδυνη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΒΕΡΟΙΑ (Βοσνιάδης): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Αραγονέ, Ναβαλόφσκι (81’ Βίτι), Μαραγκός, Παπαστεριανός, Παπαδόπουλος, Σαρπόνγκ (46’ Κάλβο), Άρτσε (71’ Μιλίεβιτς), Μαρτίνεθ, Καπετάνος.

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες (82’ Λαμπρόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πατίτο, Αλμέιδα (41’ Βάργκας).

Σκόρερ: 0-2 (Μπακασέτας 18′), 0-2 (Βάργκας 87′).

Διαφήμιση
Διαφήμιση