HomeΚΡΗΤΗΕργαζόμενοι με πλαστά πτυχία σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο – Απολύθηκαν δύο, ελέγχονται τέσσερις

Εργαζόμενοι με πλαστά πτυχία σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο – Απολύθηκαν δύο, ελέγχονται τέσσερις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εξονυχιστικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε εργαζόμενους και στα νοσοκομεία της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» ήδη έχουν βρεθεί δύο υπάλληλοι στο ΠΑΓΝΗ που είχαν πλαστά πτυχία με αποτέλεσμα να απολυθούν ενώ ελέγχονται και τέσσερα άτομα που εργάζονται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί και σύμφωνα με το διοικητικό διευθυντή Παναγιώτη Κονιδάκη, βρέθηκε μια νοσηλεύτρια Δ.Ε. που είχε παραποιήσει το βαθμό του απολυτηρίου της. Το 12 έγινε 18 – 19. Είχε βαθμολογήσει τον εαυτό της σχεδόν με… άριστα εξασφαλίζοντας έτσι την πρόσληψή της. Η νοσηλεύτρια πέρυσι πήρε το δρόμο της οριστικής εξόδου από το νοσοκομείο.

Στο Βενιζέλειο ο έλεγχος των πιστοποιητικών και των πτυχίων 1.000 εργαζομένων συνεχίζεται και ήδη έχει απολυθεί ένας υπάλληλος για προσκόμιση πλαστού πτυχίου ενώ έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή σε ένα ακόμη για παραποίηση βαθμολογίας.

Στο νοσοκομείο έχει ολοκληρωθεί περίπου το 80% του ελέγχου στους φακέλους των υπαλλήλων, ενώ τώρα εξετάζονται οι τέσσερις περιπτώσεις των εργαζομένων τα πτυχία των οποίων στις διασταυρώσεις που γίνονται, παρουσιάζουν μεταξύ άλλων πρόβλημα αναφορικά με την παραποίηση του βαθμού τους… προς τα πάνω.

Διαφήμιση
Διαφήμιση