HomeΣΠΟΡΔιπλό αλά Αρούκα για Ολυμπιακό , χρυσός βαθμός για ΠΑΟΚ , αυτόχειρας ο ΠΑΟ.

Διπλό αλά Αρούκα για Ολυμπιακό , χρυσός βαθμός για ΠΑΟΚ , αυτόχειρας ο ΠΑΟ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Την Πέμπτη 15/9 είχαμε την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League , με τις ομάδες μας να θέλουν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα.

Στις αναμετρήσεις Γιουνγκ Μπόις-Ολυμπιακός , ΠΑΟΚ –Φιορεντίνα και Παναθηναϊκός-Άγιαξ , οι ομάδες μας είχαν την δυνατότητα για να συλλέξουν πολύτιμους βαθμούς για την χώρα .

Και οι 2 πρώτοι το έκαναν , ενώ ο ΠΑΟ γνώρισε μια ήττα την οποία μπορούσε να χε αποφύγει.

Στην Ελβετία , ο Ολυμπιακός , επανέλαβε το αποτέλεσμα του εκτός έδρας παιχνιδιού με την Αρούκα , επικρατώντας με 1-0 της Γιουνγκ Μπόις και αποκτώντας έτσι μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση.

Το γκολ , που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε στο 42ο λεπτό ο Καμπιάσο μετά από πάσα του Ιντέγε.

Οι Ελβετοί προσπάθησαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων , αλλά την πρώτη σπουδαία ευκαιρία την έχασε ο Ολυμπιακός στο 33 με τον Ελιονούσι που σούταρε δυνατά αλλά ο Μβόγκο έδιωξε με γροθιές .

Μετά από 10 λεπτά ο Ολυμπιακός σκόραρε και το ημίχρονο τελείωσε με 0-1.
Στην επανάληψη, η Γιουνγκ Μπόις έκανε κάποιες ευκαιρίες με τους Φρέι , Μπερτόν και Ραβέ , χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Λεάλι.

Ο Ολυμπιακός , στην μόνη σοβαρή του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκανε το 2-0 στο 74 με τον Ντε λα Μπέγια και έτσι το 1-0 ήταν το τελικό σκορ. Σε συνδυασμό με την νίκη με ανατροπή του ΑΠΟΕΛ με 2-1 επί της Αστάνα στην Κύπρο , οι Ερυθρόλευκοι βάζουν θεμέλια πρόκρισης με το αποψινό τους διπλό.

Στην Τούμπα , ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με 0-0 με την Φιορεντίνα. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει γλυκόπικρη γεύση , γιατί ναι μεν χάθηκαν 2 εντός έδρας βαθμοί , αλλά ο Δικέφαλος έμεινε αήττητος στην έδρα του κόντρα στην ισχυρότερη ομάδα του ομίλου.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν για τον ΠΑΟΚ κυρίως με Αθανασιάδη και Τσίμιροτ ενώ για την Φιορεντίνα με Μπαμπακάρ και Κάλινιτς. Στο 38 οι Βιόλα έχασαν την σπουδαιότερη τους ευκαιρία με σουτ του Μπόρχα Βαλέρο και το ημίχρονο κύλησε ήρεμα με το 0-0 να παραμένει.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε υποτονικά με κάποιες υποψίες ευκαιριών εκατέρωθεν με τον ΠΑΟΚ να βολεύεται κάπως με το αποτέλεσμα και να φωνάζει και για πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκονζάλο.

Το αποτέλεσμα αυτό , σε συνδυασμό με το 2-2 της Καραμπάγκ με την Λίμπερετς , είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ και τον κρατάει σταθερά σε τροχιά πρόκρισης.

Τέλος ,στην κατάμεστη Λεωφόρο , ο Παναθηναϊκός , κατάφερε να χάσει 1-2 από τον Άγιαξ σε ένα παιχνίδι που με λιγότερα αβίαστα λάθη και περισσότερη τόλμη θα χε πάρει.

Ο Αντρέα Στραματσόνι , με δεδομένη την απουσία του Ιμπάρμπο , έβαλε στην θέση του τον Λουντ και όχι έναν εκ των Εμποκού ή Λέτο . Έτσι η ομάδα δεν είχε παίκτη να πατάει περιοχή μαζί με τον Μάρκους Μπεργκ.

Αυτή η αδυναμία , κρύφτηκε στην αρχή του αγώνα , όταν ο Λουντ μετά από αδράνεια της άμυνας του Αίαντα , πάσαρε στον Μπεργκ που έγραψε στο 5 το 1-0 , βάζοντας φωτιά στην κερκίδα.

Όμως στην πορεία του αγώνα  , υπήρξε αδυναμία στην δημιουργία φάσεων απέναντι σε έναν Αγιαξ που τα είχε χάσει και αδυνατούσε ακόμα και να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή .

Αυτό το πλήρωσε ο ΠΑΟ με το πρώτο σοβαρό λάθος του Μέστο στον αγώνα , όπου αφήνει τον Τραορέ να μπει ολομόναχος στην περιοχή και να γράψει στο 33 το 1-1 .

Μάλιστα ο Αγιαξ έχασε στο επόμενο πεντάλεπτο με Σάντσεζ και Γκούντελι με τον Στιλ να σώζει την εστία του από βέβαιη παραβίαση και το 1-1 να παραμένει σαν σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη , παρότι η κακή κυκλοφορία φώναζε ότι ο ΠΑΟ χρειαζόταν αλλαγές , αυτές ήρθαν μετά το δεύτερο γκολ του Αγιαξ που ήρθε με το δεύτερο και καθοριστικότερο λάθος του Μέστο που αφού πήγε να περάσει την μπάλα πάνω από παίκτη του Άγιαξ  στην συνέχεια αφού έχασε την μπάλα υπέπεσε σε πέναλτι στο 67ο λεπτό .

Ο Στιλ απέκρουσε την εκτέλεση του Κλάασεν αλλά ο Ριντέβαλντ έκανε στην επαναφορά το 1-2. Στο επόμενο λεπτό ήρθε και η αποβολή του Ιβανόφ με δεύτερη κίτρινη και τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τους Πράσινους .

Από το υπόλοιπο του αγώνα μας μένει μόνο το ντεμπούτο του Σάμπα που έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία και η ανόητη αποβολή και του Γουακάσο στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟ έχασε έναν αγώνα , που θα μπορούσε ακόμα και να χε κερδίσει , λόγω των πολλών και αβίαστων λαθών και της έλλειψης ενός δημιουργικού παίκτη στην ενδεκάδα του .

Το Χ στο Βέλγιο ανάμεσα σε Σταντάρ και Θέλτα εξομαλύνει κάπως την βαθμολογική απώλεια αλλά πλέον το Τριφύλλι πρέπει να πάρει μεγάλα αποτελέσματα για να ξαναμπεί σε τροχιά πρόκρισης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση