HomeΚΡΗΤΗΟι φορείς της Κρήτης για την κοίμηση του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας

Οι φορείς της Κρήτης για την κοίμηση του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της κοίμησης του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, προκαλώντας θλίψη στο ποίμνιο του αφοσιωμένου ιεράρχη αλλά και στους φορείς της Κρήτης.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο γραμματέας ΠΕ Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου, Λ. Αυγενάκης αναφέρει:

«Τα θερμά μου συλληπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Θλίψη προκαλεί σε όλη την κοινωνία της Κρήτης και στη χριστιανική κοινότητα το δυσάρεστο αυτό γεγονός.

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος που με την παρουσία του και το έργο του πρόσφερε στήριγμα και βάλσαμο ψυχής σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη!

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Στην συλλυπητήρια δήλωσή του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου αναφέρει:

Η αδόκητη και πρόωρη απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση σε όλη την Κρήτη.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ευγένιος, υπήρξε ένας ευγενής και χαρισματικός Ιεράρχης, με σημαντικές σπουδές και σπουδαίο επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Ως Μητροπολίτης, διακρίθηκε ιδιαίτερα για το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο του, ενώ κύριο μέλημά του υπήρξε η κατήχηση της νεολαίας μας. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στην τοπική Εκκλησία, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της Κρήτης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, στο ποίμνιο και τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και στους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση εξέδωσε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης .

Πιο συγκεκριμένα στη γραπτή του δήλωση ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει:

«Συγκίνηση και θλίψη προκαλεί η απώλεια του Μακαριστού  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου. Η Εκκλησία της Κρήτης, η κοινωνία της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας αλλά και ευρύτερα της Κρήτης έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε άριστα προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουμε και να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα που υλοποιούσε  η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Για την Κοίμηση του Ιεράρχη εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του».

Π. Πετράκη: «Θα θυμόμαστε πάντα το έργο του»

Στο εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του σεπτού ιεράρχη αναφέρεται στο δικό της συλλυπητήριο μήνυμα η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, στο οποίο επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την κοίμηση του Σεβαστού Ποιμενάρχη μας Κυρού Ευγενίου.

Κατά τη διάρκεια της Ποιμαντορίας του στην Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας επιτέλεσε σημαντικό εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο και κατέβαλε προσπάθειες για την ανάπτυξη και συμπαραστάθηκε στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Επέδειξε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες Υγείας και τα κοινωνικά προβλήματα.

Θα θυμόμαστε πάντα το έργο και τις προσπάθειες του και ευχόμαστε να είναι αιώνια η μνήμη του.

Στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του απευθύνω τα θερμά συλλυπητήρια μου».

Β. Λαμπρινός: «Πολυσχιδής η προσφορά του»

Γραπτή συλλυπητήρια δήλωση για την κοίμηση του κυρού Ευγενίου απηύθυνε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στην οποία αναφέρει:

«O αδόκητος θάνατος του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου, προκαλεί σε όλη την Κρήτη θλίψη και συγκίνηση.

Ο μακαριστός Ιεράρχης, προσέφερε σημαντικό εκκλησιαστικό έργο. Με την πολυσχιδή προσφορά του στην κοινωνία, στους δοκιμαζόμενους πολίτες, συνέβαλε στην πρόοδο της Μητροπόλεώς του, και στην ανακούφιση από τα πολυμέτωπα δεινά των καιρών μας.

Θα κατέχει πάντα ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και αγάπη».

Κ. Μαμουλάκης: Υπήρξε αξιοσέβαστος Ιεράρχης»

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, αναφέρει:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την Κοίμηση ενός αξιοσέβαστου Ιεράρχη της εκκλησίας της Κρήτης, με τον οποίο μας συνέδεαν και φιλικοί δεσμοί, του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου.

Ενός φωτισμένου Ποιμενάρχη, με σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, τεράστια προσφορά στον συνάνθρωπο και τον τόπο μας, με τον οποίο είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και εμού προσωπικώς, στην εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του».

Συλλυπητήρια Δημάρχου Βιάννου για την εκδημία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρός Ευγενίου

«Η εκδημία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρός Ευγενίου  προκαλεί απέραντη θλίψη. Η Εκκλησία της Κρήτης  έχασε έναν δυναμικό ιεράρχη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας  έχασε τον Ιεράρχη της, που, για δυο δεκαετίες, έβαλε τη δική του σφραγίδα στα θρησκευτικά, αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής.

Εκφράζω  τα θερμά συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής Βιάννου  και εμού προσωπικώς, στην εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του».

Αντώνης Ζερβός: “Εργάτης της εκκλησίας” που ανέπτυξε σημαντική κοινωνική δράση

Τα συλλυπητήρια του για την Κοίμηση του Κυρού Ευγενίου εκφράζει και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζερβός αναφέρει:

“Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση η Κρήτη πληροφορήθηκε σήμερα την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης & Σητείας κυρού Ευγενίου, ενός ποιμενάρχη που ανέπτυξε όπως είναι γνωστό, μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, με γνώμονα πάντα την στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Ο ταπεινός αυτός «εργάτης της εκκλησίας» στην σύντομη ζωή του, ανέπτυξε μια σημαντική εκκλησιαστική και κοινωνική δράση, ενισχύοντας τις δομές εκείνες (Ερυθρός Σταυρός, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α) που παρέχουν στήριξη σε «χαλεπούς καιρούς» , στους πολίτες του νομού, ενώ με την πατρική αγάπη και στοργή του, περιέβαλλε τους νέους με την κατήχηση και την έκδοση του εξαίρετου περιοδικού «Άγκυρα Ελπίδος-Νεανικά Αγκυροβολήματα»!

Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στον Σεπτό Ιεράρχη, εκφράζω τα θερμά συλληπητήρια μου στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, στο ποίμνιο και στους οικείους του”.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφέρει:

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου.

Η απώλειά του βυθίζει το νησί μας στο πένθος, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό και έντονα συναισθήματα ειλικρινούς θλίψης και πόνου στην ψυχή μας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό Του έργο, το οποίο ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε στους συνανθρώπους μας που το είχαν τόσο ανάγκη.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση