HomeΚΡΗΤΗΘλίψη για τον κυρό Ευγένιο: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης

Θλίψη για τον κυρό Ευγένιο: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του αδόκητου θανάτου του μακαριστού μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου, αργά χθες το βράδυ κι ενώ ταξίδευε αεροπορικώς για την Αθήνα.

Στις 10 το πρωί είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης προκειμένου να οριστεί ο τοποτηρητής για τη χηρεύουσα Μητρόπολη και να καθοριστούν οι λεπτομέρειες του ενταφιασμού του Ιεράρχη.

evgenios2

Στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης με βαθύτατη θλίψη αναγγέλλει την εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, Μέλους της Ιεράς Συνόδου.

Την Παρασκευή, 16η Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10η πρωινή, τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου θα συνέλθουν σε έκτακτη Συνοδική Σύσκεψη, κατά την οποία θα καθορισθούν οι λεπτομέρειες της εξόδιας Ακολουθίας και του ενταφιασμού του σεπτού σκηνώματος του μακαριστού Ιεράρχου.

Η Ιερά Σύνοδος με την έκδοση νεώτερου Ανακοινωθέντος θα ενημερώσει τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό».

Υπενθυμίζεται πως ο μακαριστός ταξίδευε αεροπορικώς για την Αθήνα με αφορμή τη συνεδρίαση του ΣτΕ για το ζήτημα της επένδυσης στο Κάβο Σίδερο αλλά και για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς το τελευταίο διάστημα η υγείας είχε επιδεινωθεί.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο κυρός Ευγένιος ένιωσε πολύ έντονη αδιαθεσία και φαίνεται πως έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του Ιεράρχη, ωστόσο η καρδιά του τον είχε προδώσει.

Η είδηση του αιφνιδιαστικού θανάτου του προκάλεσε θλίψη στην Ιεράπετρα και τη Σητεία αλλά και στην Εκκλησία της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση