HomeΚΟΣΜΟΣΜαλαισία: Στη μοιραία πτήση ΜΗ370 ανήκει τμήμα πτερυγίου που βρέθηκε τον Ιούνιο

Μαλαισία: Στη μοιραία πτήση ΜΗ370 ανήκει τμήμα πτερυγίου που βρέθηκε τον Ιούνιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην επίσημη επιβεβαίωση ότι το τμήμα πτερυγίου που εντοπίστηκε σε νησί κοντά στην Τανζανία  τον Ιούνιο προέρχεται από το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, προχώρησε σήμερα  ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λιόου Τιονγκ.

Το πόρισμα αυτό βασίστηκε στην εξέταση του ευρήματος από εμπειρογνώμονες της αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών και της ερευνητικής ομάδας για την πτήση MH370, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ο Λιόου είπε ότι θα συνεχιστεί η περαιτέρω εξέταση του ευρήματος προκειμένου να εντοπιστούν νέα στοιχεία που ίσως ρίξουν φως στις συνθήκες εξαφάνισης της πτήσης MH370 το Μάρτιο του 2014.

Οι ερευνητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, τον Ιούλιο του 2015, προέρχονταν από το συγκεκριμένο Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370.

Οι κυβερνήσεις της Μαλαισίας, της Αυστραλίας και της Κίνας ανακοίνωσαν τον Ιούλιο ότι οι έρευνες για την πτήση MH370 θα ανασταλούν μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην περιοχή των ερευνών αλλά υποσχέθηκαν ότι θα εκκινήσουν και πάλι εάν προκύψουν νέα στοιχεία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση