HomeΚΟΣΜΟΣΤο αίμα έρρεε ποτάμι στο Μπαγκλαντές -Αποκρουστικό θέαμα μετά τη σφαγή χιλιάδων ζώων

Το αίμα έρρεε ποτάμι στο Μπαγκλαντές -Αποκρουστικό θέαμα μετά τη σφαγή χιλιάδων ζώων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κόκκινοι βάφτηκαν οι δρόμοι της Ντάκα στο Μπαγκλαντές, καθώς τα νερά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις αναμείχθηκαν με το αίμα ζώων.

Οι πλημμύρες είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, που έχει ένα απαρχαιωμένο σύστημα αποχέτευσης. Ωστόσο, οι έντονες βροχοπτώσεις ήρθαν πάνω στο διάσημο φεστιβάλ Eid al-Adha. Κατά τη διάρκεια του εν λόγω φεστιβάλ, θανατώνονται χιλιάδες ζώα και το κρέας του συνήθως δίνεται στους φτωχούς.

Οι θυσίες φέτος υποτίθεται ότι θα γίνονταν σε συγκεκριμένους χώρους που είχαν ορίσει οι Αρχές της πόλης, ωστόσο πολλοί κάτοικοι φαίνεται πως αγνόησαν τους κανόνες και σκότωσαν τα ζώα στις ιδιοκτησίες τους ή στις γειτονιές τους.

Ως αποτέλεσμα ήρθαν αυτές οι εικόνες, με τους δρόμους να έχουν βαφτεί κόκκινοι. Μάλιστα, διαδόθηκαν γρήγορα μέσω των social media, προκαλώντας πληθώρα συζητήσεων για το αν πρέπει να διεξάγεται αυτή η «γιορτή», όπως την περιγράφουν οι κάτοικοι.

Οπως και να έχει, μαζί με το αίμα κάποιος μπορούσε να δει ακόμα και εντόσθια των νεκρών ζώων στα νερά που πλημμύρισαν την πόλη, δημιουργώντας μια αποκρουστική εικόνα.

«Νόμισα πως περπατούσα σε μια γειτονιά μετά την Αποκάλυψη. Για να είμαι ελικρινής, φοβήθηκα. Ηταν μια εικόνα μαζικής βίας που δεν έπρεπε να τη ζήσει κανείς», είπε στον Guardian ένας τοπικός καλλιτέχνης.

Το Eid al-Adha είναι μια πολύ σημαντική γιορτή για το Ισλάμ, η δεύτερη μεγαλύτερη του έτους. Γιορτάζεται η θυσία του Ιμπραήμ (Αβραάμ) και το ότι σώθηκε ο γιος του. Θυσιάζονται αγελάδες και κατσίκες και το κρέας το μοιράζονται η οικογένεια, οι φίλοι και οι φτωχοί.

Πηγή: Independent

Διαφήμιση
Διαφήμιση