HomeΚΟΣΜΟΣΚάμερον: Πληρώνεται και εκτός πολιτικής -Τα επιδόματα και το χρυσό συμβόλαιο

Κάμερον: Πληρώνεται και εκτός πολιτικής -Τα επιδόματα και το χρυσό συμβόλαιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 17.000 λίρες (σχεδόν 20.000 ευρώ) έφυγε ο Ντέιβιντ Κάμερον όταν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, ο Κάμερον, που πλέον παραιτήθηκε και από βουλευτής, εγκατέλειψε τη πρωθυπουργική οικία στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ παίρνοντας μισθούς 3 μηνών οι οποίοι αντιστοιχούν στο παραπάνω ποσό.

Το Γουάιτχολ επιβεβαίωσε την πληροφορία χθες, ενημερώνοντας παράλληλα ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε να πληρωθεί αντίστοιχο ποσό με τους υπόλοιπους υπουργούς. Όπως τόνισαν μάλιστα, αυτό σημαίνει ότι δεν θα λάβει τη «χρυσή» σύνταξή του μέχρι να φτάσει τα 65 χρόνια.

Σύμφωνα πάντως με τη Mirror, ίσως οι Βρετανοί φορολογούμενοι να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για λογαριασμό του 49χρονου πολιτικού καθώς κάθε χρόνο θα δικαιούται 115.000 λίρες (135.000 ευρώ) για να πληρώσει τα έξοδα προσωπικού και γραφείου και ό,τι άλλο επιλέξει να κάνει στη συνέχεια, εφόσον αυτό έχει να κάνει με τη δημόσια ζωή του. Το συγκεκριμένο επίδομα ξεκίνησε το 1991 και αφορά σε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς, και μέχρι στιγμής το έχουν διεκδικήσει ο Τόνι Μπλερ, ο Γκόρντον Μπράουν και ο Τζον Μέγιορ.

Επιπλέον, ο Ντέιβιντ Κάμερον θα λάβει και ένα έξτρα επίδομα 53.950 λιρών προκειμένου να προχωρήσει με την εκκαθάριση του γραφείου που διατηρούσε ως βουλευτής.

Ωστόσο, τα παραπάνω επιδόματα δεν είναι τα μοναδικά που έλαβε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το εισόδημά του θα αυξηθεί κατά πολύ επειδή υπέγραψε με έναν από τους πιο διάσημους οίκους της Βρετανίας για να γράψει τα απομνημονεύματά του.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση