HomeΚΟΣΜΟΣΤο Brexit στο μενού της σημερινής συνάντησης Μέρκελ- Ολαντ στο Παρίσι

Το Brexit στο μενού της σημερινής συνάντησης Μέρκελ- Ολαντ στο Παρίσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ,μια μέρα πριν την άτυπη Σύνοδο της ΕΕ στη Μπρατισλάβα.

Στόχος της συνάντησης είναι η «εναρμόνιση» των θέσεων του Βερολίνου με το Παρίσι με επίκεντρο το Brexit. Η συνάντηση προγραμματίζεται για τις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Ενόψει της Συνόδου για την επόμενη ημέρα μετά το Brexit, που διεξάγεται τρεις μήνες μετά την απόφαση των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προετοιμάσει κοινές προτάσεις με στόχο να καταστήσουν την ευρωπαϊκή άμυνα περισσότερο «αποτελεσματική». Αυτές οι προτάσεις συντάχθηκαν έπειτα από αίτημα του Φρανσουά Ολάντ και της Άγγελα Μέρκελ κι απευθύνονται στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι. Οι δύο ηγέτες ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στη Βαρσοβία και θα παρουσιάσουν τις σκέψεις τους την Παρασκευή.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση