HomeΣΠΟΡΟι καλύτεροι της πρώτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ

Οι καλύτεροι της πρώτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Ολοκληρώθηκε απόψε το βράδυ η πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ με τα παιχνίδια των  4 τελευταίων ομίλων . Είχαμε και στις 2 μέρες θεαματικά παιχνίδια , πολλά γκολ , ομάδες που απογοήτευσαν και ομάδες που ξεχώρισαν. Θα δούμε αναλυτικά τις καλύτερες ομάδες αυτής της αγωνιστικής.

Μπαρτσελόνα : Οι Καταλανοί , ξέσπασαν για την ήττα από την Αλαβές την Κυριακή και την πλήρωσε , η Σέλτικ , την οποία διέλυσαν με 7-0. Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν ο Λιονέλ Μέσι στο 3  ,το 27  και το 60 , ο Νειμάρ στο 50 , ο Ινιέστα στο 59 και ο Σουάρεζ στο 75 και το 88 . Οι Σκωτσέζοι αφού έχασαν πέναλτι με τον Ντεμπελέ στο 24 για να ισοφαρίσουν σε 1-1 από κει και μετά απλά υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους μην μπορώντας να συγκρατήσουν τις κατά κύματα επιθέσεις τους.

Μπάγερν :  Στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Κάρλο Αντσελότι , στον πάγκο των Βαυαρών , η Μπάγερν κέρδισε με το επιβλητικό 5-0 την πρωτάρα Ροστόφ στην Allianz Arena. Για την Μπάγερν σκόραραν , ο  Λεβαντόφσκι με πέναλτι στο 28 , ο Μίλερ στο 45 , ο Κίμιχ στο 53 και το 60 και ο Μπερνάτ στο 90 . Η Μπάγερν έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι σε μια πιο αδύναμη αντίπαλο και ξεκίνησε εντυπωσιακά την διοργάνωση , ευχαριστώντας τους οπαδούς της.

Μπεσίκτας :  Οι Τούρκοι , δεν κέρδισαν μεν , όμως πέτυχαν ένα εντυπωσιακό και χρήσιμο βαθμολογικά αποτέλεσμα , αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στην Πορτογαλία απέναντι στην Μπενφίκα. Το γκολ του δανεικού από την Μπενφίκα, Ταλίσκα στο 93, ισοφάρισε το γκολ του Τσέρβι στο 12 κόντρα στην ροή του αγώνα. Στην Μπενφίκα κόστισε η απουσία των Ζόνας και Μήτρογλου, δεν μπόρεσε να καθαρίσει το παιχνίδι και στο τέλος το πλήρωσε.

Μάντσεστερ Σίτυ : Έστω και με μια μέρα καθυστέρηση λόγω δυνατής βροχής που έπληξε το Μάντσεστερ , η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις , κερδίζοντας με 4-0 την Γκλάντμπαχ.  Ο Αγουέρο ήταν εκ νέου εντυπωσιακός, σκοράροντας χατ-τρικ στο 8 , στο 28 με πέναλτι και στο 77 ,ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 91 ο Ικεανάτσο. Η Γκλάντμπαχ δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο τους Άγγλους και έτσι οι Πολίτες έφτασαν σε εύκολη νίκη.

Λέστερ : Και εκεί που μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα , κάποιοι είπαν ότι η ομάδα του Ρανιέρι ,ξεφούσκωσε , μάλλον μετά την αποψινή εμφάνιση ,ίσως αναθεωρήσουν .  H Λέστερ , στο ευρωπαϊκό της ντεμπούτο , κέρδισε άνετα στο Βέλγιο την Μπριζ με 3-0 και απέκτησε προβάδισμα στο κυνήγι της πρόκρισης μετά και το εντός έδρας 1-1 της Πόρτο με την Κοπεγχάγη. Για τις Αλεπούδες , σκόραραν ο Ολμπράιτον στο 5 και ο Μαχρέζ στο 29 και το 61 με πέναλτι. Είναι μια νίκη που δίνει ψυχολογική ώθηση στους Πρωταθλητές Αγγλίας και φυσικά αφού είναι η πρώτη στο Τσάμπιονς Λιγκ , αποκτά και ιστορικό χαρακτήρα.

Μονακό : Η ομάδα του Ζαρντίμ , έκανε την μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής , αλώνοντας το Γουέμπλει, με νίκη 2-1 απέναντι στην Τότεναμ. Οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα  στο 15 και του Λεμάρ στο 31 πριν οι Πετεινοί μειώσουν με τον Αλντειβάιρελντ στο 45 χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι παραπάνω. Η Μονακό , έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και με την αποψινή της νίκη  , επιβεβαίωσε την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ντόρτμουντ : Όπως και η Μπαρτσελόνα , έτσι και η Ντόρτμουντ υπέστη ήττα από νεοφώτιστη το Σαββατοκύριακο , από την Λειψία, και έτσι έψαχνε και αυτή εξιλαστήριο θύμα. Και το βρήκε στην Λέγκια ,την οποία κέρδισε μέσα στην Πολωνία με το εντυπωσιακό 6-0. Για τους Βεστφαλούς που ήταν ισοπεδωτικοί σκόραραν , ο Γκέτσε στο 7 , ο δικός μας , Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο 15 , ο Μπαρτρά στο 17 , ο Γκερέιρο στο 51 , ο Κάστρο στο 76 και φυσικά ο αρχισκόρερ της Ομπαμεγιάνγκ στο 87. Η Ντόρτμουντ έδειξε ότι είναι μέσα στις ομάδες που έχουν τα εχέγγυα για μια καλή πορεία στην διοργάνωση ,αρκεί να συνεχίσει να κινείται σε αυτά τα στάνταρ απόδοσης.

Ρεάλ Μαδρίτης : Οι Πρωταθλητές Ευρώπης , ούτε πολλά γκολ έβαλαν ,ούτε εντυπωσιακή απόδοση είχαν ούτε πέτυχαν κάποια σπουδαία νίκη , αλλά απλά το αυτονόητο . Όμως ανήκουν στους πρωταγωνιστές της αγωνιστικής καθώς πέτυχαν μια σπουδαία νίκη με 2-1 απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας , ενώ μέχρι το 89 ήταν πίσω στο σκορ με 1-0 από το γκολ του Μπρούνο Σέζαρ από το 47. Οι επιθέσεις κατά κύματα της ομάδας του Ζιντάν πριν και μετά το γκολ των Πορτογάλων δεν έβρισκαν στόχο , ως το 89ο λεπτό. Τότε ο μεγάλος παίκτης που λέγεται Κριστιάνο Ρονάλντο , έδειξε πώς μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία του σε δύσκολες στιγμές και ισοφάρισε με απευθείας φάουλ που εκτέλεσε με χειρουργική ακρίβεια. Και αν πολλοί θεώρησαν ότι η Βασίλισσα θα ήταν ικανοποιημένη με το 1-1  ,λάθεψαν , καθώς ο Μοράτα που είχε μπει ως αλλαγή με καρφωτή κεφαλιά έκανε στο 94 το 2-1. Έτσι μπήκε το πρώτο λιθαράκι στην προσπάθεια της Ρεάλ να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει , κανένας , ως τώρα , να κατακτήσει δεύτερο συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό ήταν το πρώτο –χορταστικό-πιάτο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ . Μας περιμένει πολύ θέαμα ακόμα και με ελληνικό ενδιαφέρον καθώς αύριο αρχίζει και το Γιουρόπα Λιγκ με 48 παιχνίδια , 3 από αυτά περιέχουν ελληνικές ομάδες και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του εγχώριου κοινού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση