HomeΚΡΗΤΗΔ. Συμβούλιο Ηρακλείου: “Να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο μας απέναντι στους μετανάστες”

Δ. Συμβούλιο Ηρακλείου: “Να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο μας απέναντι στους μετανάστες”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ιδιαίτερα ήπιους τόνους πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια με φόντο το προσφυγικό ζήτημα και την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης.

Όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων συμφώνησαν ότι οι μετανάστες που πρόκειται να φιλοξενηθούν στο νησί μας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα και να καταφέρουν να διαβιώσουν σε πραγματικά ανθρώπινες συνθήκες.

Κατά πλειοψηφία, εκτός από τη Λαική Συσπείρωση και την Άμεση Δημοκρατία, όλοι συμφώνησαν με την πρόσφατη απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης,, ενώ αποφασίστηκε η συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την προώθηση του σχεδιασμού για το προσφυγικό.

Β. Λαμπρινός

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφέρθηκε ξανά στην απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, λέγοντας ότι θα υπάρχουν οι μικρότερες συνέπειες από το εγχείρημα αυτό, ενώ χαρακτήρισε το προσφυγικό εθνικό και ευρωπαικό ζήτημα, που μέχρι τώρα δεν έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης.

Δ. Αγαπάκης

Να οργανωθούν κινητοποιήσεις αντιπολεμικού χαρακτήρα προέτρεψε ο Δημήτρης Αγαπάκης από τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” και όλοι να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς να ενταχθούν στην κοινωνία μας.

Η. Λυγερός

Ο επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών” ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συζήτηση για το σημαντικό αυτό θέμα γίνεται με καθυστέρηση, αφήνοντας περιθώριο για να εκφραστούν απόψεις, που μπορεί να αποβούν επικίνδυνες.

Ο ίδιος επίσης ανέφερε ότι πρόκειται για άλλη μια πρόκληση να σταθούμε απέναντι στους μετανάστες, ανθρώπινα.

Μ.Κασαπάκης

Ο Μιχάλης Κασαπάκης από τη Λαική Συσπείρωση ανέφερε ότι οι όροι που τίθενται σχετικά με τα σπίτια, όπου πρόκειται να φιλοξενήσουν τους μετανάστες δε μπορούν να εφαρμοστούν, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν ανοιχτές δομές με όλες τις προυποθέσεις ανθρώπινης διαβίωσης και τελικός στόχος να είναι η προώθηση τους προς τον τελικό προορισμό τους.

Μ. Αμανατίδου

Η κα Αμανατίδου από την “Άμεση Δημοκρατία” ανέφερε ότι είναι αντίθετη απέναντι στην απόφαση της ΠΕΔ, λέγοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση