HomeΚΡΗΤΗΠώς το ελληνικό νερό Zaro’s φέρνει τουρίστες από το Ισραήλ

Πώς το ελληνικό νερό Zaro’s φέρνει τουρίστες από το Ισραήλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε άξιο πρεσβευτή για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από το Ισραήλ προς την Ελλάδα εξελίσσεται η κρητική εταιρία που εμφιαλώνει το νερό Zaro’s (ΒΟΤΟΜΟΣΑΕ), καθώς με όχημα τα προϊόντα της, η εταιρία που τα εισάγει στο Ισραήλ οργανώνει πλέον εκδρομές προς την Κρήτη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχαήλ Φιλιπίνσκι από την εταιρία alternativa υπογράμμισε ότι με αφορμή το νερό Zaro’s και τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την ελληνική εταιρία, πλέον κάθε χρόνο θα οργανώνονται οργανωμένα γκρουπ ισραηλινών ταξιδιωτών που θα επισκέπτονται την Κρήτη. Στο μεταξύ στα σχέδια της ισραηλινής εταιρίας είναι και η πρόθεση για επισκέψεις και σε άλλα νησιά της Ελλάδας.

zarosΜάλιστα στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας το πρόγραμμα επίσκεψης στην Κρήτη θα περιλαμβάνει δράσεις ευεξίας με Yoga, Pilates κλπ, ενώ θα οργανώνονται και περιπατητικές διαδρομές στον Ψηλορείτη, όπου άλλωστε έχει τις πηγές του το νερό Zaros.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δουλγεράκης, από την εταιρία Βιοτόμος, στάθηκε στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο νερό, χαίρει ιδιαίτερης προτίμησης στο Ισραήλ γεγονός που αποτυπώνεται στην αύξηση των πωλήσεων στη συγκεκριμένη αγορά. Μάλιστα οι ισραηλινοί θέλουν να επισκεφτούν την Κρήτη και τον Ψηλορείτη, απ’ όπου είναι και οι πηγές του Zaro’s.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Zaro’s εμφιαλώνεται από την εταιρεία ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε., η οποία από το 1980 έχει ξεκινήσει την παραγωγική της δραστηριότητα πλησίον του χωριού Ζαρός, 45 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου Κρήτης.

Το νερό προέρχεται από πηγές (Αμάτι και Στέρνα) που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη και χαρακτηρίζεται από άριστη φυσικοχημική και μικροβιολογική ποιότητα καθώς και εξαιρετική σταθερότητα. Μάλιστα, η πηγή Αμάτι αποτελεί τη μοναδική πηγή Φυσικού Μεταλλικού Νερού στην Κρήτη.

Παράλληλα, το ZARO’S έχει αποσπάσει για την ποιότητά του πληθώρα διεθνών βραβείων και διακρίσεων, ενώ η εταιρεία έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα εντός και εκτός Ευρώπης, από τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Γερμανία μέχρι το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το νερό της Κρήτης συνδέεται άμεσα με την κρητική διατροφή και έχει σημαντικά θρεπτικά χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, η πηγή Αμάτι που βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μ. στους πρόποδες του Ψηλορείτη και τροφοδοτεί το νερό Zaros, εκτός από την άριστη μικροβιολογική της ποιότητα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυσικά αξιοθέατα της Κρήτης, ενώ είναι και η μοναδική πηγή Φυσικού Μεταλλικού Νερού στην Κρήτη.

Παράλληλα, χαρακτηρίζεται ως πηγή υπερχείλισης και λόγω τούτου, το 1987 γύρω από την πηγή δημιουργήθηκε η τεχνητή λίμνη του Ζαρού, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.aros

Διαφήμιση
Διαφήμιση