HomeΚΡΗΤΗΠροσλήψεις εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο με γνώμονα… το φρόνημα;

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο με γνώμονα… το φρόνημα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία καταγγελία που προκαλεί απορία και προβληματισμό έκανε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, με την οποία καταδικάζει κρούσμα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης εργαζόμενου και μάλιστα στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, εκπαιδευτικός που εργαζόταν την προηγούμενη τριετία στο Ευρωπαϊκό Σχολείο (ΣΕΠ) έχοντας όλα τα απαιτούμενα προσόντα και περγαμηνές για τη διδασκαλία στο συγκεκριμένο σχολείο, αίφνης μένει εκτός επιλογής, με ευθύνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, όπως ισχυρίζεται στην καταγγελία της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτό που ενοχλεί είναι στην ουσία η συνδικαλιστική δράση του συγκεκριμένου καθηγητή.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική καταγγελία αναφέρονται τα εξής:

«Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταδικάζει κάθε απόπειρα ποινικοποίησης συνδικαλιστικής δράσης καθώς και το κρούσμα αυθαιρεσίας και συνδικαλιστικής δίωξης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ) στη διαδικασία επιλογής εκπαιδευτικών για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ), απέναντι σε καθηγητή με συνδικαλιστική δράση, που είχε ως συνέπεια τη μη-επαναπρόσληψή του μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας.

Καταγγέλλουμε την ΠΔΕ που με ευθύνη της εν λόγω συμβασιούχος εκπαιδευτικός αποκλείστηκε άδικα κατά τη διαδικασία πρόσληψης για το τρέχον σχολικό έτος από τους πίνακες και των Μαθηματικών και των Φυσικών (στην πρώτη θέση υπηρετούσε τα προηγούμενα 3 σχολικά έτη, στη δεύτερη κατατάσσονταν τόσα χρόνια πρώτος, ενώ φέτος κατατάχθηκε δεύτερος, με αυθαίρετη μοριοδότηση).

Ο συνάδελφος προσλαμβάνονταν στη θέση αυτή επί 3 σχολικά έτη με αποφάσεις της ΠΔΕ, με απαιτούμενα προσόντα πρόσληψης, σύμφωνα με τον κανονισμό των Ευρωπαϊκών Σχολείων, τα οποία ισχύουν και στη φετινή προκήρυξη. Ακόμα και η ένσταση που κατάθεσε απορρίφθηκε αυθαίρετα από τον Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος είχε υπογράψει την περυσινή πρόσληψη του συναδέλφου χωρίς καμία παρατήρηση.

Ο συνάδελφος είναι από τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, με ενεργό συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλάδου, ενώ πρωτοστάτησε στην οργάνωση των κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών–γονέων–μαθητών του ΣΕΠ τον Οκτώβριο–Νοέμβριο 2015, λόγω εκρηκτικών ελλείψεων εκπαιδευτικών στο σχολείο.

Έχει μεγάλη ευθύνη η ΠΔΕ, ιδιαίτερα ο Περιφερειακός Διευθυντής, ο οποίος με την επιλογή του αυτή στοχοποιεί τις «ενοχλητικές» φωνές που συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, ιδιαίτερα μια περίοδο που ετοιμάζεται νέο κύμα αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση και τους εταίρους της, με δυνάμωμα του κυβερνητικού και κρατικού αυταρχισμού, του ξηλώματος συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση, από κοινού με τα κόμματα που συμφωνούν και όλους τους φορείς τοπικής διοίκησης που αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος, δεν έχουν τέλος!

Τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν ειδικά με τον επικείμενο νέο συνδικαλιστικό νόμο, αν δεν βρουν απέναντί τους οργανωμένη απάντηση : εργαζόμενους οργανωμένους και αποφασισμένους να παλέψουν να μην περάσουν ούτε οι νόμοι, ούτε πρακτικές όπως αυτή που καταδικάζουμε. Απάντηση με οργάνωση μέσα στα σωματεία μας με ταξικό προσανατολισμό.

Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου από την ΠΔΕ και τον Περιφερειακό Διευθυντή.

Απαιτούμε να διορθωθεί η αδικία, να επαναπροσληφθεί άμεσα ο συνάδελφος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση