HomeΚΡΗΤΗΞανά σε κίνδυνο το Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο

Ξανά σε κίνδυνο το Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπα τα επτά Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ σε Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Καλαμάτα και Μυτιλήνη, λόγω έλλειψης προσωπικού. Το θέμα έφθασε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση βουλευτή του Ποταμιού και αναμένονται οι επίσημες θέσεις του Υπουργείου Υγείας για το ζήτημα.

Τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα είναι  καινοτόμες μονάδες για τη θεραπευτική υποστήριξη ατόμων με διπλή διάγνωση, τη συνύπαρξη δηλαδή κάποιας μορφής εξάρτησης με ψυχιατρική διαταραχή, καθώς και των οικογενειών τους. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος πληθυσμός, πριν από τη δημιουργία αυτών των κέντρων, δεν είχε άλλη δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας, ειδικά στην περιφέρεια.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 λήγουν και πάλι οι οκτάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων και σύμφωνα  με τον διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, κ. Β. Γκιτάκου, τα νέα δεν είναι καλά. Οι δε καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 καθιστά αδύνατη τη συνέχιση του προγράμματος με ευρωπαϊκούς πόρους.

Το Υπουργείο Υγείας καλείται από τον ερωτώμενο βουλευτή να απαντήσει αν θα προβεί στην έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 42 ατόμων για χρονικό διάστημα έως οκτώ μήνες, ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ, καθώς επίσης και με ποιο τρόπο και πότε σκοπεύει να αντιμετωπίσει μόνιμα το πρόβλημα, ώστε να μη διαταράσσεται η λειτουργία των Κέντρων και η φροντίδα των θεραπευομένων  κάθε φορά που λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση