HomeΚΡΗΤΗΝέο Γκίνες για την μεγαλύτερη σαλάτα διεκδικεί η Κρήτη

Νέο Γκίνες για την μεγαλύτερη σαλάτα διεκδικεί η Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη σαλάτα στον κόσμο θα διεκδικήσει ξανά η Ιεράπετρα, μετά το νέο ρεκόρ που πέτυχε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας, ένα κρητικός από τον Κρουσώνα, που κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ που κατείχε η Ιεράπετρα με 13 τόνους και 417 κιλά από τις 19 Ιουνίου 2010.

Αυτό αποκάλυψε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM «η ώρα της ενημέρωσης» και στον Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη, ο Αντιπρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» του Δήμου Ιεράπετρας κ.  Μάνος Γεωργαλάκης.

Να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη σαλάτα λαχανικών, που καταγράφεται στα ρεκόρ Γκίνες, έχει φτιαχτεί στο Βουκουρέστι, τον Σεπτέμβριο του 2012 και ζύγιζε 19 τόνους και 50 κιλά.

Ο κ. Γιωργαλάκης αποκάλυψε ότι αυτό θα γίνει αρχές καλοκαιριού του 2017 με την βοήθεια του Δήμου, των εθελοντών, των αγροτών, των αγροτικών συνεταιρισμών, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα της περιοχής και πολλών άλλων επιχειρηματικών κύκλων από τον τουριστικό κλάδο.

Το κόστος δεν είναι τεράστιο αφού θα καλυφθεί από χορηγίες και η Ιεράπετρα έχοντας την εμπειρία της παρασκευής σαλάτας 13.417 κιλά και την κατάκτηση του Γκίνες το 2010 μπορεί να επαναλάβει το εγχείρημα.

“Με αυτό θα καταφέρουμε να διαφημίσουμε τα δικά μας Γεραπετρίτικα πρώιμα κηπευτικά και αγροτικά προϊόντα και σε συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες θα προσπαθήσουμε να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο στην πόλη για να γνωρίσει από κοντά την κρητική σαλάτα και τα γευστικά αγροτικά προϊόντα μας” δήλωσε.

Planet-radio.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση