HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧωρίς τέλος οι επιβαρύνσεις στα ακίνητα-1.000€ χαράτσι για μίσθωση-πώληση

Χωρίς τέλος οι επιβαρύνσεις στα ακίνητα-1.000€ χαράτσι για μίσθωση-πώληση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εφιάλτη εξελίσσεται η ιδιοκτησία ακινήτων αφού πέρα από τον ΕΝΦΙΑ τον οποίο καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες νέα χαράτσια, με τη μορφή πιστοποιητικών που πρέπει να συγκεντρωθούν, έρχονται για όσους θέλουν να προχωρήσουν στη μίσθωση των ιδιοκτησιών τους. Και όχι μόνο…

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα θελήσουν να νοικιάσουν ή να μεταβιβάσουν ένα ακίνητο, θα πρέπει να συγκεντρώσουν τρία νέα έγγραφα.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες πρόκειται για τα πιστοποιητικά:

  • Ηλεκτρονική Ταυτότητα κτιρίου
  • Πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας
  • Βεβαίωση καταβολής ΤΑΠ (τέλος που εισπράττεται από τους Δήμους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ).

Αυτά τα πιστοποιητικά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα:

  • Ενεργειακό πιστοποιητικό
  • Πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

Με βάση τους υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς που επικαλείται η Καθημερινή, τα τρία αυτά νέα έγγραφα ανεβάζουν το κόστος για κάθε ένα από τα κτίρια που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης ούτε λίγο ούτε πολύ στα 1.000 ευρώ.

Μάλιστα στην περίπτωση της ταυτότητας κτιρίου της οποίας το κόστος υπολογίζεται μίνιμουμ στα 300 με 400 ευρώ και θα πρέπει να εκδοθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να υπολογίζουν ότι θα πρέπει να ανανεώνεται ανά επτά έτη, γεγονός που ανεβάζει το κόστος καθώς η κάθε ανανέωση απαιτείται να γίνεται από μηχανικό ο οποίος έχει αμοιβή τουλάχιστον 300 ευρώ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση