HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤουρισμός: Με αύξηση στα 20,65 εκατ. έκλεισαν οι αφίξεις του οκταμήνου

Τουρισμός: Με αύξηση στα 20,65 εκατ. έκλεισαν οι αφίξεις του οκταμήνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με άνοδο, κυρίως λόγω της αύξησης των αεροπορικών αφίξεων, έκλεισε το οκτάμηνο για τον ελληνικό τουρισμό, φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο των 25 εκατ. αφίξεων για το σύνολο του τρέχοντος έτους, έστω και με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Έτσι, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία του SETE Intelligence για το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου, το σύνολο των αφίξεων ανήλθε στα 20,65 εκατ., ήτοι 450 χιλ. περισσότερες σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Οι αεροπορικές αφίξεις είχαν άνοδο σε ποσοστό 6,5% ή αλλιώς 750 χιλιάδες επιπλέον σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ πτώση κατά 3,8% σημείωσαν οι οδικές αφίξεις με τις απώλειες να αντιστοιχούν στις 320 χιλ. σε σύγκριση με το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2015.

Την άνοδο των αεροπορικών αφίξεων, ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από πλευράς των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες διαπιστώνουν παράλληλα άνοδο της κίνησης και για το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου. Ενδεικτικά, ο όμιλος της Aegean διαπιστώνει ότι μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα με αδύναμο Μάιο και –κυρίως- Ιούνιο που επηρέασαν αρνητικά την πορεία του πρώτου εξαμήνου, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είχαν ικανοποιητική πορεία σε πληρότητες και ανάπτυξη της κίνησης. Παράλληλα, και η δυναμική των προ-κρατήσεων, για το »κλείσιμο» της σεζόν και το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, διαμορφώνεται θετικά τόσο σε παλιότερους, όσο και στους νέους προορισμούς του δικτύου του ομίλου.

Η TUI στηρίζει την Κω

Στα θετικά μηνύματα και τις πρωτοβουλίες επίσης της… τελευταίας στιγμής, μόλις χθές η TUI Γερμανίας ανακοίνωσε ότι επιμηκύνει τη σεζόν στην Κω έως τα τέλη Οκτωβρίου, στηρίζοντας τον προορισμό και προσθέτοντας επιπλέον αεροπορικές θέσεις και κρατήσεις για το νησί, το οποίο υπέστη φέτος απώλειες λόγω του προσφυγικού.

Η κίνηση αυτή από πλευράς του γνωστού τουριστικού οργανισμού έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη στο νησί κι εν συνεχεία στην Αθήνα του μεγαλοστελέχους της TUI κ. Τhomas Ellerbeck, ο οποίος συναντήθηκε και με την Αν. Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά. «Η Ελλάδα είναι για την TUI στους νικητές του φετινού καλοκαιριού», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Γι’ αυτό και -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- «η TUI επεκτείνει τη σεζόν στο δημοφιλές νησί, προσθέτοντας επιπλέον πτήσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με επτά αεροπορικές συνδέσεις και 1.700 θέσεις από Ανόβερο, Ντίσελντορφ, Κολωνία, Στουτγάρδη και Μόναχο». Η κράτηση για μία εβδομάδα τον Οκτώβριο στην Κώ συμπεριλαμβανομένου του κόστους της πτήσης και ημιδιατροφής σε ξενοδοχείο για δίκλινο δωμάτιο κοστίζει από 857 ευρώ το άτομο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση