HomeΚΡΗΤΗΑντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης στο Φανάρι

Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης στο Φανάρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης με αφορμή ένα σημαντικό εκκλησιαστικό αλλά και ιστορικό γεγονός. Μετά από την πάροδο 94 χρόνων χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Σμύρνης. Σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Μετά από Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Συνοδική Αντιπροσωπεία αυτής, αποτελούμενη από τους Σεβασμιοτάτους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου καί Βιάννου κ. Ανδρέα και Κισάμου καί Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, και τους Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Διαμαντάκη, Αρχιγραμματέα και Πρόδρομο Ξενάκη, Υπογραμματέα, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη και έλαβε μέρος στην εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, η οποία τελέσθηκε, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου.

Η Συνοδική Αντιπροσωπεία, η οποία έγινε δεκτή από τόν Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εξέφρασε την χαρά της Εκκλησίας της Κρήτης γιά τήν πλήρωση του Ιστορικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης, μετά από 94 χρόνια και ευχήθηκε στο νέο Αρχιερέα του Οικουμενικού Θρόνου καλλίκαρπη και μακρά Αρχιερατεία.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη χαρά Του για τη συμμετοχή της Συνοδικής Αντιπροσωπείας και παραλλήλως διετύπωσε τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την Εκκλησία της Κρήτης, για την πολύτιμη συμβολή της στην πραγματοποίηση στη Μεγαλόνησο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση