HomeΣΠΟΡΟι πρωταγωνιστές της πρώτης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ.

Οι πρωταγωνιστές της πρώτης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Με το παιχνίδι Λάρισα-Ηρακλής 2-2 , ολοκληρώθηκε την Δευτέρα , η 3η(1η) αγωνιστική της Σουπερλίγκας . Μια πολύ θεαματική αγωνιστική με 29 γκολ , επιβλητικές νίκες και αρκετές ομάδες που έδειξαν πάρα πολύ καλό πρόσωπο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος .

Ας δούμε τις ομάδες που ξεχώρισαν σε αυτήν την αγωνιστική με τις νίκες που πέτυχαν .

ΑΕΚ :  Η Ένωση , επικράτησε με 4-1 της Ξάνθης , χάρη σε  2 γκολ του Ούγκο Αλμέιδα στο 7 και το 16 , του Μάνταλου στο 10 και του Ντίντακ στο 76 , ενώ είχε μειώσει ενδιάμεσα σε 2-1 στο 12 ο Γιουνές. Η ΑΕΚ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο από την αρχή , καθώς κέρδισε πολύ εύκολα μια σκληροτράχηλη ομάδα όπως η Ξάνθη . Η άμυνα της με Λέσκοτ και Τσιγκρίνσκι ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση , ενώ πέραν από τους σκόρερ , σε πάρα πολύ καλή κατάσταση ήταν και ο νεοαποκτηθείς Πατίτο .

Ολυμπιακός : Οι Πειραιώτες , μετά το περιπετειώδες  καλοκαίρι που πέρασαν , είχαν την ευκαιρία , να κάνουν μια πολύ καλή αρχή απέναντι στην ταλαιπωρημένη Βέροια . Και αυτό έπραξαν . Επικράτησαν με 6-1 με χατ-τρικ του Ιντέγε που σκόραρε στο 25 το 61 και το 89  , ενώ σκόραραν επίσης ο Σεμπά στο 27 , ο Ελιονούσι στο 41 , ο Μιλιβόγεβιτς στο 49 και για την Βέροια ο  Καπετάνος στο 74. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα πέραν από το χατ-τρικ του Ιντέγε , ήταν το ντεμπούτο του Όσκαρ Καρντόσο και η πάρα πολύ καλή απόδοση του Μάρκο Μαρίν που έδειξε ότι μπορεί να πάρει στις πλάτες του την ομάδα. Βέβαια ο αντίπαλος ήταν πολύ χαμηλής δυναμικότητας και πρέπει να συνεχίσει έτσι για να δείξει ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Πανιώνιος : Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς , σαν να μην πέρασε μια μέρα από την περσινή χρονιά και δείχνοντας ανεπηρέαστη  από την αλλαγή προπονητή , επικράτησε άνετα μιας το λιγότερο ισοδύναμης ομάδας , όπως ο Αστέρας Τρίπολης , στην Νέα Σμύρνη με 3-0 . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Φούντας στο 24 και το 57 και ο Ανσαριφάρντ στο 51. Οι Κυανέρυθροι με μια μεσοεπιθετική τετράδα φωτιά , που αποτελείται από τους Μασούντ , Μπεν , Φούντα και Ανσαριφάρντ , κέρδισαν άνετα την ομάδα της Τρίπολης και έδειξαν ότι στην έδρα τους θα περάσουν δύσκολα ακόμα και οι μεγάλες ομάδες και έχει όλα τα εχέγγυα για να επαναλάβει την περσινή πορεία.

ΠΑΣ Γιάννινα : H ομάδα του Γιάννη Πετράκη , ξεκίνησε εντυπωσιακά την χρονιά , επικρατώντας στους Ζωσιμάδες με 3-0 του Ατρομήτου με 2 γκολ του νεοαποκτηθέντα Κόντε στο 41 και το 57 και με πέναλτι του Ακόστα στο 10ο λεπτό . Πέραν του Κόντε πάρα πολύ καλή απόδοση είχε και ο έτερος νεοαποκτηθείς Μαμπουλού , με 2 ασίστ και επιβλητική παρουσία. Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της ομάδας των Ιωαννίνων , της έκανε πολύ καλό καθώς φάνηκε σε μεγαλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα από την αντίπαλό της και πήρε μια σπουδαία νίκη.

Παναθηναϊκός : Οι Πράσινοι , ξεκίνησαν εντυπωσιακά την χρονιά , επικρατώντας πολύ πιο εύκολα ,από ότι δείχνει το τελικό 3-0 του Λεβαδειακού εκτός έδρας . Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν ο Λεντέσμα στο 8 με πέναλτι που κέρδισε ο Μπεργκ από τον Μαχαίρα , ο Γουακάσο στο 37ο λεπτό και ο Σεμπάστιαν Λέτο  στο 74ο λεπτό . Ο ΠΑΟ , δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από την ομάδα της Λιβαδειάς και έχασε την ευκαιρία να διευρύνει κι άλλο το σκορ με ευκαιρίες που έχασαν οι Μπεργκ , Λεντέσμα και Ιμπάρμπο. Ο Στραματσόνι , ξεκούρασε Λουντ και Λεντέσμα σχετικά νωρίς και έδωσε την ευκαιρία  στον Εμποκού για το επίσημο ντεμπούτο του. Εντυπωσιακή νίκη για τον ΠΑΟ , που πρέσαρε ψηλά μην αφήνοντας περιθώρια στον αντίπαλό του να απειλήσει και έβγαινε κατά κύματα στην επίθεση. Τώρα ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται στο παιχνίδι της Πέμπτης με τον Άγιαξ , όπου ελπίζει σε παρόμοια στάνταρ απόδοσης , παρά την διαφορά δυναμικότητας μεταξύ του προηγούμενου και του επόμενου αντιπάλου του.

Άλλα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής , ήταν  η καλή απόδοση του ΠΑΟΚ παρά την φτωχή νίκη με 2-1 επί του Παναιτωλικού ,το ‘’εξάποντο’’ διπλό του Πλατανιά στην Κέρκυρα με 1-0 και το γκολ δώρο του Ντεγκρά στον Ηρακλή που του επέτρεψε να αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στην Λάρισα.

Ήταν μια πολύ θεαματική αγωνιστική και ελπίζουμε το θέαμα να διατηρηθεί έτσι και στην συνέχεια όσο το δυνατόν γίνεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση