HomeΚΟΣΜΟΣΗ κλονισμένη υγεία της Χίλαρι ανακατεύει την προεκλογική τράπουλα

Η κλονισμένη υγεία της Χίλαρι ανακατεύει την προεκλογική τράπουλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κλονισμένη υγεία της Χίλαρι όχι μόνο «συγκινεί» τον Τραμπ αλλά ανακατεύει γερά την τράπουλα της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ με ορισμένα ΜΜΕ να προεξοφλούν την πολιτική της αποκαθήλωση κάνοντας λόγο για την «11η Σεπτεμβρίου» της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας  ενώ άλλα να βγάζουν από το… συρτάρι του Δημοκρατικού Κόμματος ονόματα όπως ο νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο αριστερός γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, ως εν αναμονή υποψήφιοι για να την διαδεχτούν σε περίπτωση που αποφασίσει να τεθεί εκτός κούρσας.

Την ίδια ώρα, ο Ντόλαντ Τραμπ τις στέλνει τις ευχές του για ταχύτατη ανάρρωση. Ο υποψήφιος  του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές δήλωσε εκπλήσσοντας τους πάντες για τα συμπονετικά του λόγια απέναντι στην αντίπαλό του.»Ελπίζω απλώς ότι θα γίνει καλά και θα επιστρέψει στην κούρσα, και θα τη δούμε στο ντιμπέιτ». Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.Μάλιστα, τα μέλη της ομάδας του έλαβαν την εντολή από τον ίδιο να μην αναφέρουν τίποτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα της υγείας της Χίλαρι,  σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πάντως, προτού καταρρεύσει δημοσίως, η γιαγιά Χίλαρι διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Αμερικανού Μίδα, Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσκόπηση της «Washington Post» και του ABC Νews δείχνει πως η Χίλαρι προηγείται με ποσοστό 46% έναντι του Τραμπ (41%).

Η αδυναμία της Χίλαρι να ανέβει μόνη της τα σκαλιά , να ελέγξει τον επίμονο βήχα της ακόμα και να σταθεί όρθια  εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας της με τον αμερικανικό Τύπο να μην πείθεται για την διάγνωση που ανακοινώθηκε επισήμως από την γιατρό της: πνευμονία.

Το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό της Χίλαρι είναι «βούτυρο στο ψωμί» των επικριτών που πιστεύουν ότι είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο.

Το αμερικανικό δίκτυο «NBC» παραθέτει εννέα ερωτήματα σχετικά με την στάση του επιτελείου της Χίλαρι σχετικά με την υγεία της:

  1. Γιατί το επιτελείο της αλλά και η ίδια έκρυψαν από τον αμερικανικό λαό την πνευμονία της Χίλαρι;
  2. Πώς είναι δυνατόν να μην είπαν τίποτε για την κατάσταση της υγείας της αφού δημοσίως δεν μπορούσε να ελέγξει τον έντονο και επίμονο βήχα της αλλά και να ανέβει μόνη της τα σκαλιά; Οι επικριτές της ουκ ολίγες φορές αμφισβητούσαν ανοιχτά την καλά κατάσταση της υγείας της.
  3. Η Χίλαρι ήταν άρρωστη και τις προηγούμενες ημέρες; Πώς εμφανιζόταν σε events και εκδηλώσεις;
  4. Ποιος αποφάσισε να μην πάει στο νοσοκομείο αφότου κατέρρευσε και πότε λήφθηκε αυτή η απόφαση; Η Κλίντον έχασε εντελώς τις αισθήσεις της; Αφότου έφυγε από το χώρο όπου πραγματοποιούνταν η τελετή μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου, η Χίλαρι επισκέφθηκε το διαμέρισμα της κόρης της, Τσέλσι, και στη συνέχεια εξετάσθηκε από την γιατρό της στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Για ποιο λόγο δεν διακομίστηκε στο νοσοκομείο;
  5. Γιατί χτες αφού κατέρρευσε, άφησε στο σκοτάδι τους δημοσιογράφους αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της;

Παραδοσιακά , οι πρόεδροι όπως και προεδρικοί υποψήφιοι στις ΗΠΑ, ταξιδεύουν με μία ομάδα δημοσιογράφων έτσι ώστε η κοινή γνώμη να έχει απευθείας ενημέρωση για ότι συμβεί – όπως ακριβώς  συνέβη και χτες. Όμως η Κλίντον άφησε πίσω της τους δημοσιογράφους και μάλιστα τους άφησε ανενημέρωτους επί 90 λεπτά για την κατάσταση της υγείας.

Αυτή η στάση της σε ότι αφορά τα ΜΜΕ θα αλλάξει σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος?

Επειδή η Κλίντον δεν έχει συμφωνήσει μέχρι τώρα για ευρεία κάλυψη της προεκλογικής της εκστρατείας, οι δημοσιογράφοι δεν είχαν τρόπο να γνωρίζουν αν έκανε χτες και άλλες στάσεις.

  1. Θα δεχτεί κατά συνέπεια την υποχρέωση να ενημερώσει τους Αμερικανούς για την κατάσταση της υγείας της;
  2. Πώς θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα το πρόγραμμά της;

Η Χίλαρι έχει ήδη ακυρώσει για σήμερα και αύριο το πρόγραμμά της. Για τις υπόλοιπες μέρες όμως το  πρόγραμμά της είναι στον «αέρα «.Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση στο Λας Βέγκας και την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον.

  1. Η υγεία της πρώην «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ θα επηρεάσει το πρώτο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ;

Η πρώτη τηλεμαχία με τον Τραμπ είναι σε δύο εβδομάδες, στις 26 Σεπτεμβρίου, κατά συνέπεια θα πρέπει να έχει αναρρώσει πλήρως μέχρι τότε.

  1. Πώς θα αντιδράσουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι;

Θα θεωρήσουν ότι η Χίλαρι τους ξεγέλασε αποκρύπτοντας το θέμα της υγείας της ή μήπως το γεγονός ότι παρά την αδυναμία της, προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της ως υποψήφια του κόμματος για το προεδρικό χρίσμα , θα συγκινήσει τον αμερικανικό λαό κάνοντάς την πιο αγαπητή;

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση