HomeΚΡΗΤΗΕυχές στους μαθητές και από τον Παναγιώτη Σημανδηράκη

Ευχές στους μαθητές και από τον Παναγιώτη Σημανδηράκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις δικές του ευχές με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στη γραπτή του δήλωση αναφέρονται τα εξής:

«»Αν επιτευχθεί η ευαισθητοποίηση του παιδιού στον πολιτισμό, θα δημιουργηθεί μια άλλη κοινωνία, μία άλλη νοοτροπία, μία άλλη προοπτική»

Μελίνα Μερκούρη΄΄

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιτακτική αναδύεται η ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό. Έμφαση στον πολιτισμό μέσα στην παιδαγωγική διαδικασία συνεπάγεται επαναπροσδιορισμό του παιδαγωγικού πλαισίου αναφοράς. Όταν η καθημερινή σχολική πράξη συνδιαλέγεται με τον πολιτισμό, εδραιώνεται η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων και οικοδομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης.

Αξιοποιώντας την τέχνη και τη πολιτισμική κληρονομία ως εργαλείο εκπαίδευσης,  επιδιώκουμε την ανάπτυξη και της συνοχή της κοινωνίας της Περιφέρειας Κρήτης σε μια επένδυση πνοής στην ποιότητα, στον πολιτισμό και στον άνθρωπο.

Το παραπάνω πλαίσιο οριοθετεί τον πυρήνα του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα παιδείας και δια βίου μάθησης. Σ’ αυτό το σχέδιο, ελπίζουμε η σχολική χρονιά που ξεκίνησε να μας βρει συνοδοιπόρους και παρά τις όποιες αντιξοότητες να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Καλή σχολική χρονιά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση