HomeΚΡΗΤΗΟ Δ. Αγίου Νικολάου διοργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων

Ο Δ. Αγίου Νικολάου διοργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η σοβαρή προετοιμασία που υπήρξε για την διεκδίκηση του «Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δημοσιογράφων» από την πλευρά του Δήμου Αγίου Νικολάου, αλλά και του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του, η αγαστή συνεργασία των φορέων της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Κρήτης, οι επαφές που υπήρξαν σε παρελθόντα χρόνο, με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αλλά και τον εκπρόσωπο της εταιρίας “sports tours Hellas” κ. Γ. Λεβεντάκη, αποτέλεσαν αν μη τι άλλο το εφαλτήριο για την διοργάνωση του 17ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος , έναντι ισχυρών -και με παράδοση χωρών στην ποδηλασία – όπως: η : Ισπανία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Γερμανία που το διεκδίκησαν.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου παρουσία των Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, προέδρου Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν κ. Χάρη Αλεξάκη, αντιπροέδρου -υπεύθυνου για τα αθλητικά θέματα κ. Λευτέρη Ραφαηλάκη καθώς και του εκπροσώπου της εταιρίας“sports tours Hellas” κ. Γιώργου Λεβεντάκη.

Όπως έγινε γνωστό πέραν της αθρόας συμμετοχής διακεκριμένων δημοσιογράφων Μ.Μ.Ε : (euro sport Ρωσίας,εφημερίδων και περιοδικών Βελγίου, Γερμανίας, Αγλλίας, Ολλανδίας, Ιταλίας), αναμένεται τις επόμενες μέρες, η επίσκεψη ενός μεγάλου tour operator στην περιοχή,προκειμένου να συζητηθούν και ν΄αναλυθούν οι δυνατότητες των training camps.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μεταξύ άλλων έκανε γνωστό, ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση στοχεύει πέραν των άλλων -ν΄αποδείξει εν τοις πράγμασι ότι η Κρήτη και ειδικά η περιοχής του Αγίου Νικολάου- έχει την δυνατότητα να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού!

IMG_20160910_132748 1

Αναφερόμενος στην απόλυτα επιτυχημενη εκδήλωση του Cliff Diving, που πραγματοποιήθηκε στην λίμνη του Αγίου Νικολάου, τις προηγούμενες μέρες, τόνισε ότι με την συγκεριμένη διοργάνωση που αναμένεται ν΄αναπτυχθεί σ΄όλη την έκταση του δήμου, και τις ενέργειες που γίνονται για την συμπλήρωση των αθλητικών υποδομών, ο δήμος καλείται και επαρκώς ανταποκρίνεται στο επίμαχο θέμα της φιλοξενίας και ανάπτυξης αθλητικών και προπονητικών διοργανώσεων που στόχο έχουν την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή.

Σε αυτήν την προσπάθεια, όπως ο ίδιος ανέφερε, πολύτιμη ήταν η συνεργασία τόσο του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, όσο και της αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου κ.Πελαγίας Πετράκη, που απέδειξαν εμπράκτως την στήριξη τους στην δράση που αναλαμβάνεται , αλλά και την διάθεση για περαιτέρω συνεργασία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Χάρης Αλεξάκης, ευχαριστώντας τον κ. Γ.Λεβεντάκη για την πολύτιμη συμβολή του, σε ότι αφορά την διοργάνωση ενός γεγονότος Παγκόμιας εμβέλειας, κάλεσε τους εθελοντές αλλά και τους πολίτες του δήμου,να πλαισιώσουν με την συμμετοχή τους την διοργάνωση αυτή.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Λευτέρης Ραφαηλάκης, ανακοινώνοντας τις διαδρομές που θα ακολουθηθούν κατά τις ημέρες της διοργάνωσης, ανέφερε :ότι μια αθλητική χρονιά,φτάνει στην κορύφωση της μ΄ ένα αθλητικό γεγονός, που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του δήμου και υπερβαίνει κατά πολύ τα μέχρι σήμερα αθλητικά δρώμενα που έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Γ.Λεβεντάκης, εκπροσωπος της εταιρίας «sports tours Hellas» ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ανέφερε ότι :«Η Κρήτη, είναι ικανή, να φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τα οποία μας φέρνουν πιο κοντά στις νέες τάσεις που υπάρχουν παγκοσμίως, εν προκειμένω συνδυασμού διακοπών με συμμετοχή σ΄ αλητικά δρώμενα.

Μετά από αίτημα του κ. Ζερβού, όπως είπε, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των περιοχών του δήμου (Άγιος Νικόλαος –Καλό χωριό- Νεάπολη), με την προετοιμασία που ήδη έχει γίνει θεωρώ ότι τόσο οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών. Ο κ. Λεβεντάκης δήλωσε επίσης ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δίνει την αφορμή στην τοπική κοινωνία –εν μέσω κρίσης- ν΄αναπτύξει ένα σοβαρό προβληματισμό, για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να υπάρξουν σε Ανατολική και Δυτική Κρήτη-βάση των υποδομών που διαθέτουν- για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ικανών να στηρίξουν και να ενισχύσουν την ειδική αυτή μορφή τουρισμού. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και διοργανώνεται σε συνεργασία, με την Περιφέρεια Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση