HomeΚΡΗΤΗΚαι στην Κρήτη είχε “χτυπήσει” σπείρα που εξαρθρώθηκε στη Μεσσηνία-Δεκάδες κλοπές σε σπίτια

Και στην Κρήτη είχε “χτυπήσει” σπείρα που εξαρθρώθηκε στη Μεσσηνία-Δεκάδες κλοπές σε σπίτια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ταυτότητα των μελών εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν κάνει τις διαρρήξεις και τις κλοπές… επάγγελμα, έφτασαν οι αστυνομικές αρχές της Καλαμάτας.

Το κουβάρι της παράνομης δραστηριότητας της σπείρας, που είχε χτυπήσει δεκάδες σπίτια σε Μεσσηνία και Χανιά, άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη σύλληψη ενός 30χρονου, ο οποίος εμπλέκεται στις κλοπές αυτές, με άλλα 12 άτομα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, τα εν λόγω άτομα, άνδρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών, από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2016, είχαν διαπράξει με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, συνολικά 47 κλοπές σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, αλλά και στα Χανιά.

Στο στόχαστρο της σπείρας είχαν μπει κοσμήματα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε βάρος και των 13 ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους, το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση