HomeΚΡΗΤΗΣε απελπιστική κατάσταση οι αγρότες της Κρήτης…λόγω ξηρασίας-Ανεπανόρθωτες ζημιές στις καλλιέργειες

Σε απελπιστική κατάσταση οι αγρότες της Κρήτης…λόγω ξηρασίας-Ανεπανόρθωτες ζημιές στις καλλιέργειες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες της Κρήτης, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και ξηρασίας, που πλήττει τους τελευταίους μήνες ολόκληρο το νησί, βλέποντας τις καλλιέργειες τους η μία μετά την άλλη να καταστρέφονται.

Η παρατεταμένη ξηρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους νοτιάδες, που κάνουν την εμφάνιση τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο νησί, κάθε άλλο παρά ευνοούν τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική κατάσταση των αγροτών, που ήδη είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Καλλιέργειες όπως της ελιάς, του αμπελιού, αλλά και των οπωροκηπευτικών, έχουν πάθει τεράστιες ζημιές, καθώς χωρίς νερό τα στάδια ανάπτυξης τους δεν προχωρούν, με τους αγρότες να αγωνιούν για την τύχη τους.

Εξαιτίας της ξηρασίας υπαίθριες καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για πραγματική καταστροφή, ενώ και η καρποδεσία στις ελιές δεν προχωράει, όπως θα έπρεπε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η ελαιοπαραγωγή του νησιού, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μεγάλες απώλειες τη φετινή ελαιοκομική περίοδο.

Οι ίδιοι οι αγρότες εκτιμούν ότι αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι και δε σημειωθούν βροχές στο νησί, η θέση τους είναι δραματική, θα πουν το νερό… νεράκι και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην καταστροφή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση