HomeΣΠΟΡΕκδικείται τη Β’ Εθνική μέσω του Κυπέλλου ο Κοντονής!

Εκδικείται τη Β’ Εθνική μέσω του Κυπέλλου ο Κοντονής!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έβαλε τη ΕΕΑ να απαιτήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα ματς της α’ φάσης και έτσι αναβάλλονται οι αγώνες του Σαββάτου

Κύπελλο ε; …Μπα! Τρομερά και φοβερά πράγματα. Η Ένωση Β’ Εθνικής «πληρώνει» την απόφαση της να τιμήσει τον μέχρι την Παρασκευή (9/9) πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη στην… ματωμένη από την πρωτοφανή επίθεση κρανοφόρων κλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο Σταύρος Κοντονής με πλάγιο τρόπο «εκδικήθηκε» τη δεύτερη κατηγορία μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο ανήκει επίσης στη μη φιλική προς αυτόν ΕΠΟ και ουσιαστικά ανάγκασε την τελευταία να αναβάλει της αναμετρήσεις της α’ φάσης (μετέχουν ομάδες μόνο της δεύτερης κατηγορίας), που ήταν προγραμματισμένοι για το Σάββατο (10/9).

Τι έκανε ο υφυπουργός; Έβαλε την από τον ίδιο διορισμένη (και κατ’ επέκταση ελεγχόμενη) Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να απαιτήσει να υπάρχει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στα δύο γήπεδα Β’ Εθνικής ώστε να γίνουν τα ματς. Δηλαδή τόσο στο «Γεντί Κουλέ», που θα φιλοξενούσε το ΟΦΗ – Αχαρναϊκός όσο και στο Δημοτικό γήπεδο Αιγίου, που θα διεξαγόταν το Παναιγιάλειος – Σπάρτη.

Αυτή η απαίτηση έγινε κατ’ επίκληση του νόμου Κοντονή, που προβλέπει την ηλεκτρονική εποπτεία και κοινοποιήθηκε αρμοδίως την Παρασκευή (9/9) με αποτέλεσμα, αφού κανένα από τα δύο παραπάνω γήπεδα δεν είχαν κάμερες, οι δύο αναμετρήσεις να αναβληθούν! Βέβαια, πριν από αυτό υπήρχε συνεργασία ανάμεσα σε ΓΓΑ και ΕΠΟ μέχρι την Πέμπτη (8/9) και όλα έδειχναν ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα, παρά τα έγγραφα της αστυνομίας ότι τα συγκεκριμένα γήπεδα δεν διαθέτουν κάμερες…

Και αυτό διότι η Ομοσπονδία είχε ζητήσει εγγράφως μια παράταση δύο εβδομάδων για να εξυπηρετηθούν οι ομάδες της Β’ Εθνικής, που μετέχουν στο θεσμό, κάτι που φαινόταν ότι ήταν εφικτό. Μάλιστα ήταν και απόλυτα λογικό, καθώς πέρσι είχε δοθεί παράταση για το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ενός ολόκληρου χρόνου στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας! Ωστόσο, τα πάντα ανετράπησαν την τελευταία στιγμή με την ΕΕΑ να μπαίνει μπροστά και να… ανατινάζει την α’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πλέον γίνεται προσπάθεια (ουσιαστικά η ΕΠΟ πιέζει τις ομάδες) να δηλώσουν ως έδρες ο μεν Παναιγιάλειος το Παμπελοποννησιακό και ο δε ΟΦΗ το Παγκρήτιο, που αμφότερα διαθέτουν κάμερες, ώστε τα πρώτα ματς να πραγματοποιηθούν έστω την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση