HomeΚΡΗΤΗ«Εμπλοκή» στην δίκη για το… τσιγαράδικο Rosetta – Τι έγινε σήμερα στο δικαστήριο

«Εμπλοκή» στην δίκη για το… τσιγαράδικο Rosetta – Τι έγινε σήμερα στο δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία… εμπλοκή δημιουργήθηκε σήμερα κατά την πρώτη ημέρα της δίκης των 13 κατηγορουμένων που φαίνεται πως μετέφεραν με το φορτηγό πλοίο Rosetta ανοιχτά του Μακρύ Γιαλού της Ιεράπετρας χιλιάδες λαθραία τσιγάρα.

Σήμερα, στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης παρουσιάστηκαν οι 13 κατηγορούμενους (εφτά Αιγύπτιοι και έξι Έλληνες) με τους συνηγόρους των Αιγυπτίων να καταθέτουν αίτημα αναβολής της δίκης.

Ο λόγος που προχώρησαν στο αίτημα αναβολής ήταν πως τα κλητήρια θεσπίσματα δεν ήταν μεταφρασμένα στα Αιγυπτιακά!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Εισαγγελέας της Έδρας εξετάζει το αίτημα και αναμένεται αύριο να ανακοινώσει την απόφαση.

Το χρονικό

Το φορτηγό πλοίο «Rosetta» με σημαία Τανζανίας και επταμελές πλήρωμα μετέφερε στις 6 Νοεμβρίου 2015, τέσσερα κοντέινερ, τα δύο εκ των οποίων, περιείχαν κούτες από λαθραία τσιγάρα.

TSIGARADIKO ROSETA (2)

Όταν εντοπίστηκε από το αεροσκάφος του λιμενικού, οι διωκτικές αρχές έσπευσαν στο σημείο και ακινητοποίησαν το φορτηγό πλοίο ενώ διαπίστωσαν ότι εκείνη την ώρα το επταμελές πλήρωμά του ξεφόρτωνε τα τσιγάρα σε διπλανό σκάφος – τύπου ψαράδικου.

TSIGARADIKO IERAPETRA (3)

Όταν τα δύο μέλη του ψαράδικου είδαν τις αρχές άρχισαν και πετούσαν στην θάλασσα τις κούτες με τα τσιγάρα.

Άνδρες του λιμενικού, ακινητοποίησαν το σκάφος και άρχισαν να μαζεύουν τα τσιγάρα από την θάλασσα.

TSIGARADIKO IERAPETRA (1)

Οι συλληφθέντες, που φέρουν κακουργηματικές διώξεις, είναι 13: 7 Αιγύπτιοι (που αποτελούν το πλήρωμα του τσιγαράδικου), 2 Έλληνες αράδες (πατέρας και γιος), 3 κάτοικοι του Μακρύ Γιαλού (που είναι αδέλφια και φέρεται να ήταν οι παραλήπτες του παράνομου φορτίου) και ένας Έλληνας που φέρεται να ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρίας με τα φορτηγά που βρέθηκε στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καταμέτρηση βρέθηκαν 418.000 κούτες λαθραίων τσιγάρων με τους δασμούς να φτάνουν στα 2 εκ. ευρώ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση