HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή τα οξυμένα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ

Στη βουλή τα οξυμένα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τo αρμόδιο Υπουργείo Υγείας ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει την αδιαφορία της Κυβέρνησης παρά τις εξαγγελίες, στα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχει μείνει το ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά λόγω της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Για άλλη μια φορά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με ανακοίνωση του κάνει λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία της Κυβέρνησης, καταγγέλλει την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο, ζητά άμεσα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ενώ αναφέρει πως οι πρόσφατες λίγες προσλήψεις δεν επαρκούν, αφού οι νέο-προσληφθέντες απλώς αναπληρώνουν τους αντίστοιχους συναδέλφους που έφυγαν για διάφορους λόγους(συνταξιοδοτήσεις-μετατάξεις κλπ).

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι: «το υπουργείο Υγείας, η ΔΥΠΕ αλλά και η διοίκηση φαίνεται ότι έχουν βρει τη λύση στο θέμα της υποστελέχωσης όχι με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά με μπλοκάκια, επικουρικούς, με 5μήνα, με τον ΕΛΚΕ, με το να μετακινούν προσωπικό, με το να καταπατούν εργασιακά δικαιώματα, με το να δουλεύει το προσωπικό διπλοβάρδια, με το να καταργεί ειδικότητες κ.α.».

Για τα παραπάνω,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο ΠΑΓΝΗ;
  2. Τι θα πράξετε για την ενίσχυση των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης αλλά και των Κέντρων Υγείας»;
Διαφήμιση
Διαφήμιση