HomeΚΡΗΤΗΘεατρική παράσταση με τη ζωή του Ελ.Βενιζέλου στο Κηποθέατρο

Θεατρική παράσταση με τη ζωή του Ελ.Βενιζέλου στο Κηποθέατρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη ζωή και τη φυσιογνωμία του Ελευθέριου Βενιζέλου σε μία θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, βασισμένο στο θεατρικό έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου θα δουν όσοι βρεθούν αύριο Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ στο Κηποθέατρο “Μ. Χατζηδάκις”.

Η παράσταση είναι στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για πρώτη φορά η προσωπικότητα του Μεγάλου Βενιζέλου, του “πατέρα της φυλής”, παρουσιάζεται μέσα από ένα θεατρικό έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.

festival 1

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα παράσταση, όχι μόνον λόγω των σημαντικών συντελεστών της, αλλά και γιατί είναι η πρώτη φορά που κάποιοι τολμούν, ογδόντα χρόνια μετά τον θάνατό του, να παρουσιάσουν με τρόπο θεατρικό τον βίο και τη φυσιογνωμία του μεγάλου αυτού πολιτικού, που απασχόλησε ολόκληρη την Ευρώπη και χάραξε την πορεία του έθνους για τρεις δεκαετίες περίπου.

Συντελεστές Κείμενα: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης Video-οπτική απεικόνιση: Χριστίνα Οικονόμου Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Παπαδημητρίου Παίζουν: Γιάννης Μόρτζος, Γιούλη Ζήκου, Βαγγέλης Πετρόπουλος, Φώτης Τρυφωνόπουλος, Βασίλης Σαμαριτάκης, Μανόλης Γεραπετρίτης, Τιτίκα Μαρίνου και Ειρήνη Παπαδημητρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση