HomeΚΟΣΜΟΣΕξήντα νεκροί και 44.000 άστεγοι από τις πλημμύρες στη Βόρεια Κορέα

Εξήντα νεκροί και 44.000 άστεγοι από τις πλημμύρες στη Βόρεια Κορέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 44.000 έχουν μείνει άστεγοι στη Βόρεια Κορέα λόγω των μεγάλων πλημμυρών, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο ποταμός Τουμέν, ο οποίος αποτελεί μέρος των συνόρων μεταξύ της Βόρειας Κορέας από τη μια και της Κίνας και Ρωσίας από την άλλη, είχε τις μεγαλύτερες πλημμύρες στην ιστορία του έπειτα από τέσσερις ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων.

Ορισμένες παρακείμενες πόλεις, όπως η Μουσάν και η Χοργιόνγκ, επλήγησαν ιδιαίτερα, με 60 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και το 5% που πληθυσμού να μένει άστεγο, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ επικαλείται στοιχεία που έλαβε από τη βορειοκορεατική κυβέρνηση. «Διαπιστώθηκαν βασικές ανάγκες, όπως στεγαστικές, καθώς και σε τρόφιμα, φάρμακα, πόσιμο νερό, προϊόντα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας», τονίζει ο διεθνής οργανισμός αναφέροντας ότι συνέβαλε στις προσπάθειες των βορειοκορεατικών αρχών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σχεδόν 9.000 κτίρια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές και 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης πλημμύρισαν.

Την Παρασκευή, τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν λόγο για 15 νεκρούς και για 17.000 κατοικίες που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Λόγω της έλλειψης κατάλληλων υποδομών, η Βόρεια Κορέα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις φυσικές καταστροφές.

Φονικές πλημμύρες σαρώνουν συχνά τη χώρα, οι οποίες οφείλονται και στην αποψίλωση των δασών.

Το καλοκαίρι του 2012, πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές ήταν αιτία να χάσουν τη ζωή τους 169 άνθρωποι, 400 να είναι αγνοούμενοι και 212.000 να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, και να καταστραφούν 650 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργειών, σύμφωνα με τα επίσημα μμε. Πλημμύρες και σφοδρές βροχοπτώσεις περιλαμβάνονται στις αιτίες του μεγάλου λιμού την περίοδο 1994-1998 στη χώρα, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση