HomeΚΟΣΜΟΣΣτις 26 Σεπτεμβρίου συναντώνται Αναστασιάδης-Ακιντζί με τον Μπαν Κι Μουν

Στις 26 Σεπτεμβρίου συναντώνται Αναστασιάδης-Ακιντζί με τον Μπαν Κι Μουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης ανάμεσα στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του μετά την σημερινή συνάντηση με τον κ. Ακιντζί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε πως αν δεν υπάρξει σημαντική πρόοδος που να το επιτρέπει, δεν θα πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη γιατί μπορεί να οδηγήσει σε ναυάγιο τον διάλογο που βρίσκεται σε ένα καλό σημείο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση «συζητήθηκαν τα θέματα της οικονομίας, της ΕΕ και όχι μόνο». Αναφορικά με την πρόοδο που υπήρξε στα δύο αυτά κεφάλαια, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να υπάρξει σύγκλιση, λέγοντας πως «μακάρι όλα τα θέματα να ήταν τόσο εύκολα όσο αυτά».

Αναφορικά με τις πληροφορίες περί παραίτησης του Νομικού του συμβούλου Πόλυ Πολυβίου από την διαπραγματευτική ομάδα, ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση