HomeΚΟΣΜΟΣΚλίντον: Ο Τραμπ έχει εμμονή με τους δικτάτορες -Συμπεριλαμβανομένου και του Πούτιν

Κλίντον: Ο Τραμπ έχει εμμονή με τους δικτάτορες -Συμπεριλαμβανομένου και του Πούτιν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Χίλαρι Κλίντον, η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 8η Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δήλωσε πως αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την απειλή η Ρωσία να αποπειραθεί να αναμιχθεί στις εκλογές στη χώρα της.

Tαυτόχρονα κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει εμμονή με δικτάτορες, συμπεριλαμβανομένου, όπως είπε η ίδια, του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις της επί του αεροσκάφους με το οποίο ταξιδεύει για την προεκλογική της εκστρατεία, η Κλίντον επέμεινε στο ότι ο Τραμπ εκδηλώνει μια παράλογη έλξη προς δικτάτορες.

Ακόμη, είπε πως ανησυχεί για τις πληροφορίες, τις οποίες χαρακτήρισε αξιόπιστες, ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ. Κάλεσε τόσο το Δημοκρατικό κόμμα, όσο και το Ρεπουμπλικανικό να αντιμετωπίσουν επίσης με σοβαρότητα την απειλή αυτή.

Εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι αντιλαμβανόταν τη διαβάθμιση απορρήτου των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και δεν γνωρίζει τίποτε για τις πληροφορίες πως το προσωπικό της διέγραψε ή λογόκρινε μηνύματα.

Παράλληλα, η Κλίντον είπε πως συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη Συρία, έκρινε πως το κλείσιμο της αμερικανικής φυλακής στον Κόλπο Γκουαντάναμο πρέπει να παραμείνει στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης, και τόνισε πως όσα λέγονται για το Ίδρυμα Κλίντον δεν έχουν καμιά βάση στην πραγματικότητα.

Ακόμη, η υποψήφια είπε ότι δεν την ανησυχούν οι «θεωρίες συνωμοσίας», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε, σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

Αρνήθηκε την πρόσκληση του προέδρου του Μεξικού

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε χθες ότι δεν αποδέχεται την πρόσκληση του προέδρου του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, να επισκεφθεί τη χώρα του μετά το «διπλωματικό επεισόδιο» που προκάλεσε ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ στο ταξίδι-αστραπή που έκανε εκεί.

Σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα μιας συνέντευξης την οποία παραχώρησε η Κλίντον στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και θα προβληθεί σήμερα, η υποψήφια απάντησε μονολεκτικά «όχι» ερωτηθείσα εάν θα ταξιδέψει στο Μεξικό πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, χωρίς να επεκταθεί.

Η εκστρατεία της επιβεβαίωσε την απόφασή της.

Ο Πένια Νιέτο είχε απευθύνει προσκλήσεις και προς τους δύο υποψήφιους τον περασμένο μήνα. Ο Τραμπ έσπευσε να την αποδεχθεί και ταξίδεψε στο Μεξικό την περασμένη Τετάρτη, για μια συνάντηση με τον πρόεδρο Πένια Νιέτο που αρχικά φάνηκε πως έγινε σε φιλικό κλίμα, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι χαρακτηρίστηκε από ένταση.

Ο Τραμπ έχει καταγγείλει κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του πως το Μεξικό στέλνει «βιαστές και λαθρέμπορους ναρκωτικών» στις ΗΠΑ, ενώ έχει δεσμευθεί ότι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φροντίσει να ανεγερθεί ένα τείχος στα σύνορα των δύο χωρών, το κόστος για το οποίο θα καλύψει η μεξικανική κυβέρνηση.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με τον Πένια Νιέτο, ο Τραμπ είπε ότι δεν συζητήθηκε το ποιος θα πληρώσει για αυτό το τείχος. Ο μεξικανός πρόεδρος παρέμεινε σιωπηλός στη συνέντευξη, αλλά λίγο αργότερα με μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter τόνισε πως κατέστησε εξαρχής σαφές στον Τραμπ ότι η χώρα του δεν προτίθεται να πληρώσει για να οικοδομηθεί το τείχος που θέλει ο υποψήφιος.

«Βγήκε κι είπε ένα πράγμα και ο μεξικανός πρόεδρος τον αντέκρουσε σχεδόν αμέσως», είπε η Κλίντον στη συνέντευξή της στο ABC News.

«Δεν το έθεσε, επομένως έχασε τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν ήξερε πώς να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με έναν αρχηγό κράτους. Και νομίζω ότι αυτό είναι το σαφές αποτέλεσμα του ταξιδιού του», πρόσθεσε η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση